Eğitime bir kez daha kar engeli

Daha önce 2015 yılının son günlerinde birgünlük kar tatili yaşayan Çerkezköy ve Kapaklı'da bu yıl ikinci kez okullara kar tatili verildi.

GÜNDEM 18.01.2016 15:02:00 0
Eğitime bir kez daha kar engeli

Bir gün süreyle verilen kar tatili Tekirdağ Valiliği’nin internet sitesinden “Olumsuz hava şartları nedeniyle Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde 18 Ocak 2016 Pazartesi günü (1 gün) ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitim ve öğretime ara verilmiştir.”diye duyuruldu.

OKULLAR BİR GÜN TATİL EDİLDİ

Meteroloji yetkililerinin hafta sonunda yaptığı ‘Kar’ uyarı, haftanın ilk gününde kendini gösterdi. Pazar günü gece başlayıp pazartesi sabah devam eden ve gün boyu da süren kar nedeniyle okullar bir günlüğüne tatil edildi. Çerkezköy ve Kapaklı’da ilk ve orta dereceli okullar tatil edilerek bir gün eğitime ara verildi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, yoğun buzlanma nedeniyle ilçede eğitim ve öğretim veren tüm okulların tatil edildiğini söyledi. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de kişisel Twitter hesabından yaptığı duyuruda "18 Ocak 2016 tarihinde buzlanma tehlikesi nedeniyle Kapaklı’da okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Çerkezköy ve Kapaklı’da alınan ‘Kar tatili’ Tekirdağ Valiliği’nin internet sitesinden de, “Olumsuz hava şartları nedeniyle Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde 18 Ocak 2016 Pazartesi günü (1 gün) ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitim ve öğretime ara verilmiştir.”diye duyuruldu.

TRAFİK AKSADI

Trafikte kar yağışı ve yollardaki buzlanma dolayısıyla zaman zaman  aksamalar yaşandı. Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ana arterler de meydana gelen buzlanma trafik akışını engellenmesi neden oldu. Çerkezköy ve Kapaklı Belediye ekipleri ana arterler başta olmak üzere ilçe merkezinde bir çok yolda, kar temizleme çalışması yürüttü. Belediye yetkilileri ilçe içindeki trafik akışının normal seyretmesi için gerekli çalışmaları atalıksız olarak kar yağışı sona erene kadar devam ettireceklerini belirtti.

SOĞUK HAVA VE KAR YAĞIŞI BİRKAÇ GÜN DAHA SÜRECEK

Ayrıca, yaya kaldırımlarında da vatandaşların rahat yürümesini sağlamak için belediye temizlik işçileri  yoğun çalışma sürdürdü. Otobüs firmalarının yetkilileri de dünkü kar yağışı nedeniyle şehirlerarası  yollarda herhangi bir kapanma yaşanmadığını belirtti. Buna bağlı olarak otobüs seferlerinde de aksamaların yaşanmadığı öğrenildi. Meteoroloji yetkilileri, bölgede kar yağışının birkaç gün daha etkili olacağı yönünde bilgi verirken, Tekirdağ’da bugün havanın açık olması bekleniyor.

Haber/Seyit SÜREN