Birlik Yem A.Ş'de bilgilendirme toplantısı

Yem fiyatlarının artmasına karşı üreticiyi kollayan bir sigorta görevi gören, para kazanma amacından ziyade, üreticinin daha çok kazanmasını öncelikli hedef olarak belirleyen Tekirdağ Birlik Yem A.Ş.'

GÜNDEM 18.01.2016 12:01:00 0
Birlik Yem A.Ş

Bilgilendirme toplantısına; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Malkara Belediye Meclis Üyesi Ersan Tepe, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdür Vekili Özgen Manav, Tekirdağ Birlik Yem A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Vakıfiğdemir Mahallesi Muhtarı Talat Kaya, Tekirdağ Birlik Yem A.Ş. fabrika müdürü Solmaz Doğan, Tekirdağ Birlik Yem A.Ş. çalışanları, Balabancık Mahallesi sakinleri ve çevre mahallelerden gelen vatandaşlar katıldı.

İNEKLERDEN ALINACAK VERİMİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER ANLATILDI

Toplantıda Tekirdağ Birlik Yem A.Ş. Formülasyon, Kalite ve Teknik Hizmetler Müdürü Zooteknist Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Bingülbalı slayt sunumu eşliğinde Tekirdağ Birlik Yem A.Ş., fabrikanın tarihçesi, misyonu, yem verimlikleri, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların süt ineklerinden alacakları verimler ve verimliliği etkiyen faktörler hakkında detaylı bilgiler verdi. Mehmet Bingülbalı şunları kaydetti:“Fabrikamız 1992 yılında Malkara Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kurulmuş, 2013 yılına kadar Malkara Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından işletilmiştir. 2013 yılında Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile Malkara Belediyesi’ne, ardından da 2013 -2014 yılları arasında özel sektöre devredilmiştir. 2015 yılı Haziran ayında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tekirdağ Birlik Yem A.Ş., mülkü Malkara Belediye Başkanlığı’na ait olan Malkara Yem Fabrikasını işletmeye açmıştır.”

AMAÇ EN KALİTELİ ÜRÜNÜ EN UCUZA YETİŞTİRİCİ İLE BULUŞTURMAK

Tekirdağ Birlik Yem A.Ş. olarak görevlerinin en kaliteli ürünü en ucuza Tekirdağ yetiştiricisi ile buluşturmak olduğunu söyleyen Bingülbalı, “Tekirdağ yetiştiricisinin kârlı hayvancılık yapmasına yardımcı olmaktır. Süt inekçiliğinin 4 temeli doğru ırk, iyi yönetim, sağlıklı çevre ve doğru beslenmedir. Bu 4 temel olmadan doğru hayvancılık yapmanız mümkün olmaz. Süt işletmeciliği yapmak isteyen yetiştirici ona göre ırk seçimi yapmalıdır.” Konuşmasının devamında süt inekçiliğinin diğer temellerinden bahseden Mehmet Bingülbalı, “Sağlıklı çevre ve sağlık konusunda kapalı, kötü havalandırmalı ahırlar solunum yolu enfeksiyonlarına, iştahsızlığa, yemden yararlanmanın azalmasına ve verim düşüklüğüne sebep olur. Yarı açık ahır sistemlerini tercih edin ve asıl soğuktan değil, sıcaktan korkun” dedi.

DODURKA’DA KONUTU

Toplantının devamında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın selamlarını ileterek sözlerine başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Tekirdağ Birlik Yem A.Ş.’nin ticari kaygısının olmadığını çünkü şirketin kazanmasından çok üreticilerin kazanmasını istediklerini belirtti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka da Tekirdağ Birlik Yem A.Ş., süt inekçiliği ve yem hakkında bilgiler verdi.