Gazetecilere onur ve başarı ödülü

Çorlu Medya Mensupları Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Meslek Onur ve Başarı Ödülleri önceki akşam Çorlu Divan Otel'de düzenlenen gecede yapılan törenle verildi.

GÜNDEM 17.01.2016 18:36:00 0
Gazetecilere onur ve başarı ödülü

Çorlu Divan Otel Yıldız Salonu’nda yapılan ödül törenine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı fatih kızıltoprak, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe,Trakya Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Kamil Baştutan,Çorlu Medya Mensupları Dernek Başkanı Mehmet Yirun ve  Çorlu, Çerkezköy,Tekirdağ ve Muratlı’da görev yapan dernek üyesi gazeteciler ve gazete sahipleri hazır bulundu.Gecede Tekirdağ milletvekillerinden hiç birinin bulunmaması ise tepki çekti.Gecede konuşan Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun, geceye katılan herkese teşekkür ederek, “Biz sadece 10 Ocak’ta değil her gün yedi yirmi dört çalışıyoruz. Bugün gerçekten doğru ve tarafsız, objektif haberleri halkımıza ulaştırmak için zamanı belli olmayan bir şekilde özverili şekilde zaman mefhumu aramadan çalışıyoruz.

Aslında bu geceyi 10 Ocak akşamı düzenleyecektik. Ama İstanbul’da yaşanan talihsiz terör olayı nedeniyle bu akşam gerçekleştiriyoruz. Bu akşam yine burada güzel bir topluluk var. Gecemize katılarak bizleri onurlandıran Çorlu ve Ergene kaymakamlarımıza ve Çorlu ilçe emniyet müdürümüze ve siz sayın meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.Bu gece meslek onur ödülü alan   ve bu meslekte başarı ile çalışmalarını sürdürerek meslek başarı ödülü alan  ağabeylerimizi ve kardeşlerimizi kutluyorum.Başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

DERNEK OLARAK GÜZEL BİR POROJEMİZ VAR

Başkan Yirun derneği çalışmalarından bahsederek, “Çok değerli dernek üyesi meslektaşlarımız için dernek olarak çok güzel bir projemiz var. Bu projemizle dernek üyelerimize konut kazandırmak istiyoruz. Bunun ülkemizde Bursa, Bolu ve Edirne gibi illerimizde örnekleri var.İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Bu gece bununda müjdesini meslektaşlarımıza vermek istedim.”dedi.  

BİLGİ AKIŞINI GAZETECİLERE AKTARIYORUZ

Başkan Yirun’un ardından konuşan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, “Öncelikle sizleri sevgiyle selamlıyorum. Her biriniz kamu görevi yapanlar olarak bizlerde sizlere her zaman bilgi akışını sağlamaya çalışıyoruz. Yaptığınız işleri iyi yansıttığınız sürece bizler her zaman sizlere yardımcı olmaya devam edeceğiz.Eleştirilerinizi de kamuyu rencide etmeyecek şekilde yapmanız bizleri mutlu ediyor.Bu gece sizlerle birlikte olmaktan da mutluyum. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzü kutluyor başarılarınızın daim olmasını temenni ediyorum.”dedi.

BASIN HER ZAMAN BİZİM GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ
Gecede Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da bir konuşma yaptı. Kılıç, basının önemli bir görev üstlendiğini belirtirken, “Ben öncelikle böyle bir geceyi düzenleyen Çorlu Medya Mensupları Derneğimizin yöneticilerini kutluyorum. Geçen yılda düzenlenen gecede sizlere birlikteydim ve bu yılda yine sizlerleyim. Basın bizim için çok önemli. Daha önceki görev yaptığım yerlerde de basın ile sürekli olarak iç içe çalıştık. Bazın bizim gözümüz, kulağımız. Bazı olayları siz gazeteciler sayesinde haberdar oluyoruz. Sizlerinde birler gibi bir kamu görevi yapıyor olmanız nedeniyle zor şartlar altında çalıştığınızı da biliyoruz. Bu da mesleğinizin bir parçası. Gazeteci çok yerlere girebiliyor. Bizlerde onlar vasıtasıyla bazı olaylardan haberdar oluyoruz. Biz her zaman olduğu gibi bundan sonrada sizlere yardımcı olacağız. Çorlumuz ve ilimiz adına sizlerde iyi haberler yapmanızı diliyorum.10 Ocak alrı zamanda idareciler olarak bizimde Mülki idareciler günü olması nedeniyle sizin çalışan gazeteciler günü ve bizim İdareciler Günü’nün aynı güne denk gelmesi  ise çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu vesilyle tüm çalışan gazetecilerin gününü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi. 

MESLEK ONUR VE MESLEK BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardında ilk önce meslek onur ödülüne layık görülen gazetecilere ödülleri verildi. Gecede Kamil Baştutan, Ziya Süren, Mecit Üntürk ve İsmet Karabey ‘Meslek onur ödülü’ alırken, Çerkezköy Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faik Onur Kaya, Çerkezköy Haber Gazetesi Haber Müdürü Sevay Kardeş ve Necmi Işıksal ile Devrim Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hülya Mert de  meslek başarı ödülü aldı. Ödül töreni sonrasında ödül alan gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Yurin, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ile birlikte pasta kesti.

EVLENME TEKLİFİ ALDI

Gecede ödül töreni sonrasında Tük Hava yollarında kabin memurluğu yapan Gürler Kılıç, Çorlu FM’den DC’lik yapan gazeteci kız arkadaşı Kader Arde’ye evlenme teklifi yaptı. Gecenin en ilgi çeken sahnesi olan bu evlenme teklifini katılımcılar alkışlarla onayladı. Gürler Kılıç’ın evlenme teklifine radyocu kız arkadaşı Kader Arde ‘evet’ cevabını verince salonda alkış fırtınası koptu. Ardından yapılan çekilişlerde katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Hediye çekilişinde TRT eski muhabiri Ziya Süren iki kişilik yemek kazanırken, Çerkezköy Haber, Marmara Haber, Radyo Haber ve T Haber TV’nin İmtiyaz sahibi Gazeteci Şaban Kardeş’de altın kolye kazandı. Şaban Kardeş, çekilişle kazandığı hediyesini gecede evlenme teklifinde bulunan Gürler Kılıç ve Kader Arde’ye  hediye etti. Sıcak bir atmosferde geçen gecede Dernek Başkanı Mehmet Yirun masaları tek tek dolaşarak davetlilerle yakından ilgilendi.

Haber/Seyit SÜREN