Çorlu'da kadın sağlığı anlatıldı

Çorlu Belediyesi, Türk Kanser Derneği, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Medianka Hastanesi tarafından düzenlenen "rahim ağzı kanseri" konulu söyleşi, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesiâ

GÜNDEM 17.01.2016 14:24:00 0
Çorlu

Op. Dr. Bestami Özsoy’un konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Selda Er, dünyada her iki dakikada bir kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, “Konuya dikkat çekmek, duyarlılığı arttırmak ve bilinç oluşturmak gayesiyle Çorlulu kadınlara yönelik söyleşi programı tertipledik. Katılan herkese, destek veren Çorlu Belediyesi, Türk Kanser Derneği ve Medianka Hastanesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. Türk Kanser Derneği Eğitim Direktörü Seval Doğru, dernek olarak kanser konusunda halkı bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Umarım hiç birinizin ihtiyacı olmaz ancak ihtiyaç duyduğunuz her an da Türk Kanser Derneği sizlerin yanında olacak. Kimsenin ihtiyacı olmasın fakat kanser diye bir gerçek de var. Dernek olarak kanser hastalığına yakalanma olasılığını en aza indirmek istiyoruz. Sizlere bir telefon mesafesindeyiz. Rahim ağzı kanseri erken tanınabilecek bir hastalık. Dünyada her 2 dakikada 1 kadın bu hastalık nedeniyle hayatını kaybediyor. Kansere neden olan faktörler arasında pek çok neden sıralanabilir. Aslında kanser en çok ihmalkârlıktan olur, bana bir şey olmaz, ben kanser olmam dediğimiz için olur. Erken tanı ve teşhis kanser konusunda son derece önemli. Hayatımıza ve sağlığımıza sahip çıkmalıyız. Bizler kadınlar olarak üretken ve doğurganız biz hem bu ülke hem de bu dünya için değerliyiz” şeklinde konuştu.

“PERİYODİK KONTROL YAPTIRIN”

Seminere konuşmacı olarak katılan Medianka Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bestami Özsoy ise kadınlara periyodik kontrollerini yaptırmaları çağrısında bulundu. Özsoy, kanserden değil, geç kalkmaktan korkun diyerek, “Kadın sağlığı herkes için önemli. Bir kişi kanser hastalığına yakalandığında, kendisi için de çevresindekiler için de büyük sıkıntılar söz konusu oluyor. Kanser erken teşhis edilebildiğinde önlenebilir bir durum ancak belirli bir aşamayı geçince süreç aleyhte işliyor. Kanserlerin büyük çoğunluğu erken teşhisle önlenebiliyor. Rahim ağzı kanseri de erken teşhis ve tedavi ile önlenebilecek kanser türlerinden biri” dedi.