Yılmaz ücret artışlarını eleştirdi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, Oda'nın Aralık ayı meclis toplantısında üyelerden alınan yıllık aidat ve kayıt ücretlerine yapılan zamlarla ilgili basın açıkl

GÜNDEM 15.01.2016 20:01:00 0
Yılmaz ücret artışlarını eleştirdi

Yılmaz’ın, basın açıklamasını Salı günü yapılacak olan odanın yeni logosunun tanıtımından önce gerçekleştirmesi dikkatlerden kaçmadı.
DEVLET YÜZDE 5,58 ZAM YAPTI
Çerkezköy TSO Meclis Toplantı Salonu’nda saat 11.00’da basın açıklaması düzenleyen Oda Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, Aralık ayı meclis toplantısında üyelerden alınan yıllık aidat ve kayıt ücretlerine yapılan zamların olması gerekenden çok yüksek olduğunu öne sürdü. Devletin TÜİK verileri enflasyon rakamlarına göre 2016 yılı vergi, harç ve cezalara yüzde 5,58’lik bir artış yaptığına dikkat çeken Yılmaz, “Çerkezköy TSO’nun yıllık aidat ve kayıt ücretlerine son iki yılda yaptığı zam oranı ise yüzde 67,5 seviyelerindedir” dedi.
2 YILDA YÜZDE 67,5 ZAM YAPILDI
Çerkezköy TSO’nun 2014 yılında yıllık aidat ve kayıt ücretlerine Fevkalade derecelere yüzde 6.6, 1’inci derecelere yüzde 3.6, 2’nci derecelere yüzde 3, 3’üncü derecelere yüzde 9 ve 4’üncü derecelere de yüzde 15 oranında zam yaptığını kaydeden Rahmi Yılmaz, “2014-2016 yıllarında ise Fevkalade derecelere yüzde 67,5, 1’inci derecelere yüzde 23, 2’nci derecelere yüzde 18, 3’üncü derecelere yüzde 58 ve 4’üncü derecelere de yüzde 48 oranında zam yapıldı” dedi.
TEKİRDAĞ TSO YÜZDE 86 DAHA UCUZ
2015 yılında görüşülen bütçe toplantısına katılamadığını ifade eden Rahmi Yılmaz, “2016 bütçe toplantısına katıldım ve artış oranlarının fazla yüksek olması nedeniyle red verdim. Eğer 2015 toplantısına da katılabilseydim ona da red verirdim. Bizim 3 bin 500 üyemiz var. Tekirdağ TSO’nun da 3 bin 500 üyesi var. Bizim üyelerimizden alınan ücretler, Tekirdağ TSO’nun aldığı ücretlerden çok daha fazla. Tekirdağ TSO il odası olmasına rağmen ücretleri bizden yüzde 86 oranında daha ucuz” diye konuştu.
ZAMANLAMA ÇOK İLGİNÇ
Konuyla ilgili Çerkezköy TSO üyelerine İdari Mahkemeleri işaret eden Yılmaz, “Bu artışlardan dolayı yüzlerce üyemizin icraya verilmesi beni son derece üzüyor. Fakat biliyorum ki 3 bin 500 üye zamanı gelince Yönetim Kurulu Başkanından da, Yönetim Kurulu üyelerinden de, Meclis üyelerinden de bunun hesabını soracaktır” dedi. Basın mensuplarının “Siz konuyla ilgili İdari Mahkemeye gidecek misiniz?” sorusuna ise Yılmaz, “Ben İdari Mahkemeye gitmeyeceğim. İstiyorum ki üyelerimiz İdari Mahkemeye gitsin” diye cevap verdi. Yılmaz’ın, basın açıklamasını Salı günü yapılacak olan odanın yeni logosunun tanıtımından önce gerçekleştirmesi dikkatlerden kaçmadı.
Haber / Ahmet KARDEŞ