"1 Ocak'ta denetim başladı ama denetleyen yok"

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Çorlu'lu Servisçiler dün Çerkezköy'de bir araya gelerek korsanların engellenmesi konusunda toplantı yaptılar.

GÜNDEM 14.01.2016 17:57:00 0

Toplantıda UKOME’nin  aldığı karar doğrultusunda 1 Ocak tarihinden itibaren korsan servislerle yapılması gereken denetimlerin aradan geçen 14 günlük geçmesine rağmen henüz ne UKOME ne de trafik ekiplerinin yapmadığını belirten Çerkezköy ve Çorlu servisçileri, denetimlerin yapılmamasından da rahatsızlık duyduklarını kaydetti. Servisçiler, denetimlerin yapılmaması nedeniylede korsan servisçilerin çalışmaya devam ettiğini savundu.

KORSAN SERVİS ÇALIŞTIRAN FABRİKALARDA SORUMLU

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Fikret Tanyeri toplantıda yaptığı konuşmada fabrikalarında sorumluluğu bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bölgemizde korsan çalışan araçların çalışmaları 31-12.2015 tarihi itibariyle tamamen sonlandırılmıştır. Bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin aldığı karar ile korsan araçların çalışmaları tamamen durduruldu. 1 Ocak 2016 tarihi itibaren de korsan çalışan servislere sıkı denetim uygulamasının başlatılacağı belirtilmiş olmasına rağmen aradan 15 gün geçtiği halde henüz daha bir uygulama yapılmadığını görmedik. UKOME yetkilileri bu uygulamanın trafik ekiplerinin yapması için yazı gönderdiklerini belirttiler. Gönderilen yazı emniyet müdürlüklerine acaba ulaştımı onu da bilmiyoruz. Korsan servis çalıştırmamaları için fabrikalara da yazı gönderildiği belirtildi. Ancak fabrikalarda korsan  servisler çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda korsan çalıştıran fabrikalarda sorumlu. Çünkü çalıştıracakları servislerin S yada J plakalı olması gerekmektedir. Bu yasal bir zorunluluktur. Fabrika yöneticileri de bunlara dikkat etmelidir. Eğer S ve J plaka haricinde servis çalıştırmaya devam ederlerse yasa karşısında onlarda sorumludur.”  

UKOME’NİN KARARINA GÖRE S VE J PALAKALARIN DIŞINDA SERVİS ÇEKMEK YASAK

Başkan Fikret Tanyeri, “UKOME’nin kararına göre S ve J plaka haricinde hiçbir araç servis çekemeyecektir. Bazıları hale dışarıda bölgesellik katlı lafları ederek insanların kafalarını karıştırmaya devam ediyor. Böyle bir şey kesinlikle ve kesinlikle yok. Bölgesellik uygulaması vardır ve devam ediyor.Bu konuda ne UKOME ne de araç  sahipleri derneği olarak müsaademiz yok! Herkes yasalara uymak zorundadır. Hiç kimse yasaların ve hukukun üstünde değildir.”dedi.

Tanyeri 30 Aralıkta UKOME’nin Tekirdağ’da yaptığı S ve J plaka ihalesine Çerkezköy’den 50 kişi,Çorlu’dan 48 kişi, Kapaklı’dan 20 ve Saray’dan da 19 kişinin katıldığını belirtti.

TRAFİK ZABITASI DA YETKİLİ

Tanyeri, korsan servis araçlarıyla mücadelede belediyelerin trafik zabıta ekiplerinin de yetkisi olduğunu belirterek, “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum. Korsan servis denetimlerinin ille de ‘Emniyet trafik ekiplerinin yapması gerekmektedir’ diye düşünülmemeli bu konuda UKOME’nin’de trafik ekipleri ve Büyükşehir Belediyesine bağlı ilçe belediyelerinin Trafik Zabıtası da denetim yapabilme yetkisi var. Bu nedenle UKOME bunları da acilen devreye sokarak denetimlere başlamasını istiyoruz.”dedi.

YASAL YOLLARDAN ÇALIŞAN BİZLER SIKINTI ÇEKİYORUZ

Çorlu Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erler de, “Servisçiler olarak bizler acilen emniyetin ve belediye trafik zabıtasının korsanlarla mücadele etmesini istiyoruz. Ben her gün bir çok korsan servis aracının elini kolunu sallayarak rahatlıkla servis çektiğini görüyorum. Yetkililer isterse onların plakalarını bile  verebilirim. Dernek olarak bizim amacımız korsanların engellenmesi. Korsan servislerin halen çalışıyor olması bizleri büyük bir sıkıntıya sokuyor. Yasal yollardan çalışan bizlerin işlerini büyük ölçüde engellenmektedir. Bu nedenle UKOME yetkililerinde ricamız bu konuya eğilerek gereğini hemen yapmalarını istiyoruz.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN