Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan yerel gazetelere büyük destek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentteki yerel gazetelere destek sözü vererek, "8 adet vasıflı gazetelerden her gün 250 adet satın alarak, bu gazeteleri restoranlara, kafelere, kuaförlere dağıtarak, gazeteler

GÜNDEM 14.01.2016 13:40:00 0
Edirne Belediye Başkanı Gürkan

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Edirne’deki basın emekçileriyle Villa Restoran’da bir araya geldi. Toplantıya, Başkan Gürkan’ın yanı sıra, Edirne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcı Çiğdem Gegeoğlu ile Edirne’de ve Keşan ilçesinde görev yapan çok sayıda gazeteci kaldı. Basın mensuplarıyla sohbet eden başkan Gürkan, bu kez objektifin arkasına geçerek, yemeğe katılan gazetecilerin fotoğrafını çekti.

Gürkan, ayrıca bir süre önce yaş haddinden dolayı emekli olarak Edirne’den ayrılan Vali Dursun Ali Şahin’i telefonla aradı. Vali Şahin de 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, basın mensuplarıyla sohbet etti.
Gazetecilerle siyasetçilerin ilişkisini ’mütemmim cüz’ ilişkisine benzeten Gürkan, "Bu iki unsurdan biri olmadan diğeri, diğeri olmadan birinin olması mümkün değil. Siyasetçiyle, gazeteci bazen çok iyi anlaşır. Bazen kızar, birbirlerine arkasını döner ama bütün bunlara rağmen siyasetçiyle gazeteci ilişkisi bu iki kurumda var oldukça sonsuza kadar sürmek zorundadır" dedi.

GAZETECİLİK BU ÜLKEDE ZOR
Gazetelerin ve gazetecilerin dürüstlüğüne ve gazetecilik ilkelerine olan bağlılığına yürekten inandıklarını ifade eden Gürkan, "Bu anlamda Edirne’de bu mesleğe emek veren, yüreğini koyan, mücadele eden tüm basın mensuplarına saygılarımı sunuyor, onları yürekten kutluyorum. Gazetecilik bu ülkede zor, Basın İlan Kurumu açıldıktan sonra daha da zor hale geldi. Gazetelerimiz ayakta kalabilmek için, yayınlarını sürdürebilmek için, günlük çıkabilmek için gerçekten çok zor şartlarda mücadele ediyorlar. Biz bunun farkındayız. Biz gazetelere destek olmaya çalışsak da bunlarında çok da yeterli olmadığının farkındayız. Derneklerle sürekli görüşüyoruz. Hangi gazete olursa olsun, aleyhimize de haber çıksa insani ilişkilerimizi koparmamaya çalışıyoruz. Bunlar bu işin bir parçası istiyoruz ki kentimizde ki gazeteler daha çok satsınlar, daha geniş kitlelere ulaşsınlar, baskı olarak, fotoğraf olarak daha güzel bir hale gelsinler" diye konuştu.
YEREL GAZETELER İÇİN STANT AÇILACAK
Yerel gazetelerin son zamanlarda yaşadığı sıkıntılara değinen Gürkan, "1 Ocak’ta başlayan, her gün 500 adet satma zorunluluğunun, gazeteleri ne kadar sıkıntıya soktuğunun farkındayız. ’Ne yapabiliriz?’ dedik; ilk etapta 2 noktada bir çalışma yapmaya karar verdik. Önümüzdeki hafta Saraçlar caddesinde sadece yerel gazetelerin satıldığı küçük bir büfe açacağız. Her gün binlerce insanın geçtiği cadde, bizimde gazete satışları konusunda sizce küçük bir katkımız olacaktır" dedi.
Edirne Belediyesi’nin kent merkezinde bulunan 8 adet vasıflı gazetelerden her gün 250 adet satın alarak halka ulaştıracağını ifade eden Gürkan, "8 adet vasıflı gazetelerden her gün 250 adet satın alarak, bu gazeteleri restoranlara, kafelere, kuaförlere dağıtarak, gazetelerin vatandaşlara ulaşmasını sağlayacağız. Her gün 2 bin adet gazete satın almış olacağız toplamda. Bir anlamda sizlere ekonomik bir katkı sağlarken, bir anlamda da halkımıza yerel gazete okuma alışkanlığını da kazandırmış olacağız" dedi.
Demokrasinin gelişmesi ve halkın özgür haber alabilmesi için yerel gazetelerin yayın hayatlarına devam etmelerinin gerekliliğini anlatan Gürkan, "Sizler hep var olun, hep yazın. Buradan Silivri zindanlarında esir tutulan Can Dündar ve Erdem Gül’e özgür gazetecilerden selam olsun" şeklinde konuştu.
Tek tek söz alan basın mensupları ise, yerel gazetelere vereceği destekten dolayı Gürkan’a teşekkür etti. Edirne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Sorumlu Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ise Edirne’de tarafız haber anlayışıyla halkı bilgilendiren gazetecilere teşekkür etti.