Telekulak mağdurları şikayetçi oldu

İki yıl önce 'Paralel yapı'nın dinlediği ortaya çıkan Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ali Ertem ile bazı işadamı ve siyasetçiler dün İstanbul'da yürütülen soruşturma

GÜNDEM 13.01.2016 18:47:00 0
Telekulak mağdurları şikayetçi oldu

17 Aralık depremi sonrası ülkeyi saran telekulak çetesi Tekirdağ ve Çerkezköy’den birçok ismi dinlediği ortaya çıkmıştı. Paralel Yapı ve telekulak çetesine yönelik İstanbul’da başlatılan soruşturma kapsamında isimleri ‘Telekulak Çetesi’ tarafından dinlenildiği ortaya çıkan Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem ile bazı işadamları ve siyasetçiler dün Çerkezköy Adliyesi’nde ifade verdi.

825 KİŞİ DİNLENMİŞTİ

İki yıl önce dönemin Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, oğlu Yusuf Ertem ve dönemin belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin bir dönem Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı yapan ve sonra Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Aytekin Uyar Çerkezköy İcra Müdür Yardımcısı Ömer Kaplan MHP İl Eski Başkanı Yunus Meral Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda AK Partili yönetici oluşturulan hayali terör örgütü takip listesine takıldığı ortaya çıkmıştı. 825 kişinin Tekirdağ genelinde illegal dinlendiğinin kamuoyuna yansımıştı. Çetenin Ergenekon uyuşturucu terör gibi soruşturma dosyalarına dinlemek istedikleri isimleri monte ettikleri belirtilmişti. Tekirdağ genelinde 825 kişilik liste yer alırken örgütün hakim savcı, belediye başkanları, il başkanları ve bazı kamu görevlilerinin tüm özel hayatını ileride kullanmak üzere ‘arşiv’lediği ileri sürülmüştü.

 

İFADE VERDİLER

İki yıl önce ortaya çıkan dinleme kayıtlarının ardından İstanbul’da 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, dün Çerkezköy Belediyesi Eski Başkanı Ali Ertem,  Çerkezköy Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Ak Parti Çerkezköy eski İlçe Başkanı Alaaddin Demirbağ, Çerkezköy Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, Çerkezköy Tapu Müdürü Raziye Muslu, bölgenin tanınan işadamı ve esnaflarından Ömer Faruk Bilgin, Sefer Kılıç, Mustafa Kozuva Çerkezköy Adliyesi’ne giderek hakime ifade verdi.

DAVACI OLDULAR

Saat 11.20’de başlayan duruşma yaklaşık bir saat sürdü. Mahkemede usulsüz dinlemeler nedeniyle, ‘Telekulak’ çetesinden şikayetçi olan isimler, suçluların cezalandırılmasını istedi.  Duruşmada tüm mağdurlar gibi şikayetçi olan eski Belediye Başkanı Ali Ertem, ifadesine diğer mağdurlara ilave olarak, “Yasal dinleme yapılmış olması halinde” şikayetçi olmadığını ilave etti.

YASAL DEĞİLSE ŞİKAYETÇİ OLDUM

Marmara Haber’in dünkü duruşma ile ilgili sorularını yanıtlayan Ertem, “Ben belediye başkanlığım döneminde dinlenilmişim. Belediye sonuçta bir kamu kurumu. Devlet de kamu kurumlarını denetlemek amacıyla bir dinleme yapabilir. Tabii bunu ben bilmiyorum. Eğer, yasal olarak dinlenmişsem, davacı olmadım. Ancak yasalara aykırı bir şekilde dinlenmişsem, sorumlulardan şikayetçi oldum.”dedi.

2011 yılı içerisinde çeşitli ay ve sürelerce dinlenen Ali Ertem, Gökhan İnce, Habip Bilgin, Alaaddin Demirbağ, Ömer Faruk Bilgin, Sefer Kılıç ve Mustafa Kozuva’nın ‘Organize Suç Örgütü’ üyesi adı altında mahkemeden karar çıkartılarak dinlenildiği öğrenildi.

Marmara Haber