Türk Macar Dostluk Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ergene'nin vefatı üzüntü yarattı

Tekirdağ bölgesinin sevilen eğitimci yazar,şair,Türk Macar Dostluk Derneği Onursal Başkanı, Yaşar Ergene (77) hayatını kaybetti. Tekirdağ Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı hayırseverlerinde

GÜNDEM 13.01.2016 18:35:00 0
Türk Macar Dostluk Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ergene

Ergene emekli olduktan sonra baba ocağı Tekirdağ’a yerleşerek yaşamını burada sürdürmekte idi. Çerkezköy’de görev yaptığı yıllarda da yediden yetmişe herkese kendini sevdiren ve halk Eğitim faaliyetlerinin ilçede bu günlere gelmesinde iyi bir temel oluşturan Yasar Ergene’nin vefatı Çerkezköy’de ve tüm Tekirdağ il genelinde büyük bir üzüntü yarattı. Geçirdiği trafik kazası sonrası bir haftadır,Tekirdağ Yaşam Hastanesinde yaşam mücadelesi veren Yasar Ergene  önceki gün yaşamını yitirdi.

YAZARVE ŞAİR KİMLİĞİ İLE DE BÖLGEYE KATKI SAĞLADI

Yaşar Ergene, emekli olduktan sonra daha okul yıllarında yazmaya başladığı şiirler ve daha sonra yazdığı şiirlerini ‘Yeşil Gözler’adlı kitapta toplayarak yayımladı.Ergene’nin yaşanmış olayları da konu roman çalışmaları bulunuyor.Yaşar Ergene Emekli olduktan sonra gençlik yılları dahil olmak üzere yazdığı şiirleri 126 sayfalık ‘Yeşil Gözler Kitabı’nda topladı. Şiir kitabındaki resimleri de kendi  çizdiği karakalem resimlerle zenginleştirdi.Ergene yazdığı şiirlerle ve kitabıyla da bir çok yarışmalarda çeşitli ödüller aldı. Ve onun bu çalışması büyük bir ilgi gördü.Türk Macar Derneği Onursal Başkanı olarakta iki ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesi yönünde büyük katkı sağladı.Her kesim tarafından sevilen bir kişi olana Ergene,bölgenin kalkınması yönünde de çalışmalarda bulunmasıyla takdir edilen bir kişi idi.

İKİ ÇOÇUK BABASIYDI

Yaşının ilerlemiş olmasına rağmen gençlere taş çıkaracak bir enerji ile çalışan ve gençlere kişiliğiyle de örnek olan Yaşar Ergene kendisi gibi emekli olan eşi  Meliha Ergene’yide iki yıl önce kaybetmişti. Yaşar Ergene’nin Melih ve Mertan adında iki oğlu bulunuyor ve  aynı zamanda 4 torun dedesi olan Yasar Ergene  dün Tekirdağ’da Rüstempaşa camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası eski mezarlıkta aile kabristanına göz yaşları arasında dualarla defnedildi.Ergene’nin cenazesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye başkanı Ekrem eşkinat olmak üzere bir çok protokol mensupları,olmak üzere Çerkezköy,Çorlu,Edirne,Kırklareli’den de çok sayıda sevenleri hazır bulundu.

 

Haber/Seyit SÜREN