Öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere yönelik 'Ağız ve diş sağlığı' proje kapsamında okullarda öğrencilerde ağız diş sağlığı düzeyinin yükseltilmesini i

GÜNDEM 13.01.2016 15:08:00 0
Öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı

Bu kapsamda Çerkezköy Çerkezköy Şehit Uzman Jandarma Çavuş Dinçer Ersoy İlk Okulu’nda program düzenlendi. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Sağlık Müdürlüğü Diş Hekimleri İpek Ergür ve Ece Senkul, Sila Yılmaz, doktorlar, Okul Müdürü Önder Ayaz ve öğretmenler katıldı.

 

4 BİN 500 ÖĞRENCİYE DİŞ MACUNU VE FIRCASI

 

Düzenlenen programda Çerkezköy Kaymakamı  Metin, çocuklarda ağız ve diş sağlığının önemine vurgu yaparken, “Öncelikle bu projede emeği geçen herkese teşekkür  ediyorum. Bu projenin ana okul ve ilk okul öğrencilerinin diş ve ağız sağlığı için önemi çok büyüktür. Çerkezköy’de 4 bin 500 öğrenciye  diş macunu, diş fırçası dağıtılacak ayrıca diş hekimi ve doktorlarımızın gönüllü olarak  sağlık eğitimi ile kişisel hijyen, ağız diş sağlığı alanında diş fırçalama alışkanlığını kazandırma ve floridlerin kullanımı ile diş çürüklerini azaltarak, ağız diş sağlığının korunması ve geliştirilmesini sağlamak için öğrencileri de  bilgilendirecekler.”dedi.

ÖĞRENCİLERİN AĞIZ VE DİŞ KONTROLLERİ YAPILDI

Daha sonra Diş Hekimi İpek Ergür öğrencilere birlikte uygulamalı olarak ağız ve diş sağlığı kontrollerini yaptı. Bu muayenelerin her üç ayda bir yapılacağını da belirtti. Daha sonra Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, diş fırçalamayı çocuklara alıştırmanın önemine vurgu yaparak, “Bakanlığımızın bu desteklerinden ve bize bu imkanları verdiği için teşekkür ediyoruz.”dedi.  Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da “Çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı bilincini alıştırmak bizlerin görevi  onlara bu alışkanlığı ancak küçük yaşta başlamak gerekmektedir.”dedi.

 Haber/Seyit SÜREN