Mandalı: 3 ayda yaparım

Partisi'nin Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından 10 Ocak Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yerel ve ulusal gündeme ilişkin önemli açıklam

GÜNDEM 12.01.2016 18:30:00 0
Mandalı: 3 ayda yaparım

Kapaklı-Saray Yolu’nun hala bitirilemediği anımsatılan Mandalı, “Ben Devlet’ten büyük değilim. Ama Devlet derse ki ben burayı yapamadım, al belediye başkanı sen yap; burayı 3 ay içinde yaparım” dedi.
MANDALI DA KATILDI
Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bölgede görev yapan basın mensuplarını Şehzade Restaurant’ta yemekte ağırladı. Yemek programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.
AK PARTİ’YE GEÇMEK İSTEDİM
Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise siyasete giriş sürecinden bahsederek, “2004’te Belediye Başkanı seçildim. Halkla bütünleştik. Sonrasında 2009 seçimlerini de kazandım. Hiçbir zaman parti ayrımı yapmadım. 2014 seçimleri öncesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Çerkezköy’e geldiğinde kendisi ile görüştüm. Direk aday gösterilmem halinde AK Parti’ye geçeceğimi söyledim. Fakat olmadı. Sonrasında Kenan Seçkin ile birlikte Ankara’ya gittik ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Beni direk aday gösterdiler. Neticede 2014 seçimlerini de kazandık” dedi.
MANDALI İDDİALI KONUŞTU
Bir türlü tamamlanamayan Kapaklı-Saray yolu hakkında da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mandalı, “Ben Devlet’ten büyük değilim. Ama eğer Devlet bu yolu yapamazsa bize teslim etsin. Bu yolun Kapaklı girişi ile Yıldız Kent Kavşağı arasındaki kısmını 3 ay içinde yaparım. Devlet bu tür çalışmalarda yerel yönetimle birlikte hareket ederse 10 liralık maliyet 5 liraya iner” dedi. İlçe içinde çok sayıda seyyar satıcının cirit attığı hatırlatılan Mandalı, “Bu konuda gerekirse vatandaş zabıta olacak. Anında belediyemize haber verecek. En geç 15-20 dakika içinde müdahale edilir” dedi.
BARZANİ BİR ÇETE LİDERİDİR
Başkan Mandalı konuşmasında ulusal gündeme dair açıklamalarda da bulundu. Son günlerde Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan olaylara dikkat çeken Mandalı, “Eğer siz 6-7 yıl açılım da açılım derseniz, bu tablo ortaya çıkar. Demek ki burada bir artı getirmedi, eksi getirdi. CHP’de ya da MHP’de suç aramaya gerek yok. Tek suçlu 13 yıldır iktidarda olan AK Parti’dedir. Dış politikada Barzani dışında kimseyle aramız iyi değil. Barzani de zaten bana göre bir Devlet Başkanı değil, bir çete lideridir. Eğer siz Barzani’den medet umuyorsanız yazık. Çok güvendiğiniz Gürcistan ve Bulgaristan, uçak düşürme olayının ardından Rusya’nın yanında yer aldı. Demek ki ülke olarak dış politikada sıfır çektik. Ortadoğu ülkeleri Türkiye’nin dış politikadaki tutumundan iğrenmeye başladı” diye konuştu.
KİMSE ERDOĞAN’A DİKTATÖR DİYEMEZ
Gazetecilerin “Sizce Recep Tayyip Erdoğan bir diktatör müdür?” sorusunu da yanıtlayan Başkan Mandalı, “Halkın yüzde 50’sinin oyunu alan bir insana kimse diktatör diyemez. Fakat insanlar makarnadan mı hoşlandılar bilemem, yapılan anketlerde AK Parti’nin oyunun bugün itibari ile yüzde 51’lere çıktığı belirtiliyor” açıklamalarında bulundu.
BAŞKAN DEĞİL BAŞ MEMURUZ
Büyükşehir ile birlikte Kapaklı’nın yüz ölçümünün 20 bin dekara ulaştığını söyleyen Başkan Mandalı, “Büyük bir coğrafyaya hizmet ediyoruz. Ama gelirimiz eskisi gibi değil. Gelirlerimiz 3’te 2 oranında azaldı. Memurlarımızın maaşlarını güçlükle ödüyoruz. Biz Belediye Başkanı olarak görünüyoruz ama aslında Baş Memuruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yerel yönetimlerle ilgili kanunda değişikliğe gidilecek ve bu mağduriyetler giderilecektir” ifadelerini kullandı.
BÜTÜN PARTİLERE EŞİT MESAFEDEYİM
Basın mensuplarının “2014’te olduğu gibi 2019’da da AK Parti’ye geçme gibi bir niyetiniz olur mu?” şeklindeki sorusunu samimiyetle yanıtlayan Başkan Mandalı, “CHP’ye ne kadar yakınsam AK Parti ya da MHP’ye de o kadar yakınım. Çünkü ben burada yalnızca CHP seçmeninin oylarıyla seçilmedim. Bana MHP’lisi de oy verdi, AK Partilisi de oy verdi. Dolayısıyla siyasette ne zaman ne olacağı belli olmaz” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR’İN KARARI İPTAL EDİLDİ
Son zamanlarda gündemde olan Büyükyoncalı konusuna da değinen Başkan Mandalı, “Büyükşehir Belediyesi’nin kararı yerel mahkeme tarafından iptal edildi. Bizim lehimize karar verildi. Şimdi bunun temyiz aşaması var. Biz Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması kapsamında İçişleri Bakanlığı'na müracaat etmek üzere dilekçemizi İlçe kaymakamlığımıza teslim ettik. Dilekçemiz şu anda Tekirdağ Valiliği’nde” dedi.
KAYMAKAMLIK YA DA NOTER GELDİ DİYE DEVLET YATIRIMLARI GELDİ DİYEMEYİZ
Kapaklı’nın Büyükşehir Yasası kapsamında sözde ilçe olduğunu söyleyen Başkan Mandalı, “Kapaklı hala büyük bir köy. Kaymakamlık ya da Noter geldi diye Kapaklı’ya Devlet yatırımları geldi diyemeyiz. Hastane gelmedikten sonra hizmet olmaz. Genel seçimlerde Kapaklı’da AK Parti 1. Parti oldu ama hala hizmet yok. Ben nasıl ki ayırt etmeden tüm Kapaklı halkına hizmet etmeye çalışıyorsam, hükümet de aynı şekilde ayırt etmeden Kapaklı’ya Devlet yatırımların getirmelidir” diye konuştu.
ÜNİVERSİTE İÇİN 400 DÖNÜM YER TAHSİS EDEBİLİRİZ
Basın mensuplarının “Devlet yatırımları konusunda iktidar partisinin ilçe yönetiminden destek istediniz mi?” sorusunu da yanıtlayan Mandalı, “Biz isteklerimizi Ankara’ya ilgili yerlere gönderdik. Bugün hükümet binasını her yere yapabilirsiniz. Fakat bu öncelikli bir yatırım değil. Ama hastane konusu öncelikli bir konu. Çünkü bir can kurtarmak, Türkiye Cumhuriyet vatandaşına sahip çıkmak demektir. Bununla birlikte Kapaklı’ya bir an önce üniversite gelmek zorundadır. 3 bin nüfuslu ilçelerde üniversite var, 100 bin nüfuslu Kapaklı’da meslek yüksek okulu bile yok. O zaman bizi ilçe yapmayacaktınız. Biz üniversite için başka ilçeler gibi yerimiz yok da demiyoruz. Gerekirse 400 dönümlük yer tahsis edebiliriz” dedi.
OTOGAR 1,5 AY İÇİNDE FAALİYETE GEÇECEK
İlçede yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında da konuşan Başkan Mandalı, “Kazak Gölü ve İkiz Gölleri 29’ar yıllığına kiraladık. Buraları ihaleye çıkıp güzelleştireceğiz. Karaağaç ve diğer 5 yeni mahallede üstyapı çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Önümüzdeki günlerde Kültür Merkezi’nin ihalesi yapılacak. Karaağaç Kollektör Hattı yapılacak. Bunun yanında Karaağaç’ta yapılacak bir kentsel dönüşüm devrim niteliğinde olacaktır. İlçemiz genelinde 13 milyon liralık asfaltlama çalışması tamamlanmak üzere. Kapaklı ile Karaağaç’ı Levent Caddesi ile birbirine bağladık. Otogar ihalesi yapıldı. Bir buçuk ay içinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Artık tüm mahallelerimizde Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerini göreceğiz” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ