Yılmaz: Basın demokrasinin temel taşıdır

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, bölgede görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

GÜNDEM 10.01.2016 15:19:00 0
Yılmaz: Basın demokrasinin temel taşıdır

Kapaklı’da Şehzade Restaurant’ta basın mensuplarını yemekte ağırlayan AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Basının, demokrasinin temel taşlarından biri olduğuna dikkat çeken Akın Yılmaz, “Basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkin aracıdır. Aynı zamanda basın, yaptıkları iş itibari ile bulunduğu ilçenin, bölgenin hatta ülkenin sosyokültürel ve ekonomik açıdan gelişmesine de katkı sağlar” dedi.
YÖNETİCİLER İLE VATANDAŞ ARASINDAKİ KÖPRÜ
Gazetecilerin yöneticiler ile vatandaş arasındaki köprü vazifesini gördüğünü ifade eden Akın Yılmaz, “İlkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi. Yılmaz ve basın mensupları daha sonra Şehzade Restaurant önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ