Sağnak yağış Edirne'yi vurdu

Edirne'de sağanak yağış sonrası sular altında kalan cadde ve sokaklarda incelemelerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı çalışmalarıyla bu sorunu çözeceklerini söyledi.

GÜNDEM 8.01.2016 16:32:00 0
Sağnak yağış Edirne

Basın mensuplarıyla birlikte şehri gezen Başkan Gürkan, yapılması planlanan alt yapı sorunlarını ve referandumun önemine değindi. Cadde ve sokaklarda biriken su birikintilerinin alt yapı sorunlarıyla biteceğini ve bu sorunun çok eski dönemlerden beri yaşandığının altını çizen Belediye Başkanı Gürkan, “Kasap deresi yatağının plansız bir şekilde imara açtığımız için bütün vadilerde toplanan sular aşağıda İlhami Ertem Caddesi’ne akıyor. Edirne’nin gerçekten alt yapı sorunlarını ele alıp bir seferde tümünü birleşik olarak çözmemiz gerekiyor. Bu pazar günü referandumu da bunun için yapıyoruz” dedi.

 

 

 

“ALTYAPI ÇALIŞMALARIYLA SORUN KALKACAK”
İlhami Ertem Caddesi’ne gelen su yağmur suyu toplama kanalı olmadığından alt yapının taşımadığını kaydeden Gürkan, “Bu mazgalın gelen bu yoğun suyu kaldırması, taşıması farklı yere götürmesi mümkün değil. Bunu ancak yeni yapacağımız, yağmur suyu toplama kanallarıyla çözmemiz mümkün. Dün tekrar bu konuyla ilgili toplantı yaptık arkadaşlarla, Edirne’yi bu sorundan kurtaracağız” şeklinde konuştu.
Dr Sadık Ahmet Caddesi’ne giden Başkan Gürkan, sokaktaki vatandaşlara sıkıntıları olup olmadığını sordu. Başkan Gürkan, yeni yapılan dalgıç pompalarıyla suyun kısa sürede akacağını belirtti. Vatandaşlar da son çalışmalardan sonra su birikintisi yaşamadıklarını kaydederek, teşekkür ettiler.