Edirne Belediyesi 280 işçi ile kar temizledi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'ye 28 saatte 15 santimetre kar yağışı düştüğünü ifade ederek, "Pazar sabahı saat 03.00'dan itibaren başladığımız karla mücadele Ã

GÜNDEM 5.01.2016 13:27:00 0
Edirne Belediyesi 280 işçi ile kar temizledi

İlk olarak ana arterler ve dik yokuşlardan başlanan tuzlama çalışmalarında toplamda 200 ton tuz kullanıldı” dedi. 

KAR TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI İÇİN BASINTOPLANTISI DÜZENLEDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte yaşanan kar yağışı sonrasında belediyenin çalışmalarını değerlendirmek için bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Edirne Belediyesi Meclis Toplantısı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Gürkan, belediye ekiplerinin kar yağışı başlamadan 2 saat önceden dik yokuşlarda tuzlama çalışmalarına başladıklarını söyledi.

 

 

280 PERSONEL ÇALIŞTI

Kar yağışının başlamasıyla birlikte ana arterlerde de tuzlama çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Gürkan,“Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı toplamda 280 personelimiz 28 saattir aralıksız çalışıyor. Biri kiralık olmak üzere toplam 4 greyder, 6 kepçe ve 5 adette tuz serpme makinasıyla, 4 ayrı ekibimiz kentin farklı noktalarında yol açma çalışmalarını sürdürüyor”dedi.

ŞİKAYETLER ARA YOLLARLA İLGİLİ GELDİ

04 Ocak 2016 Pazartesi günü Saat: 06.00’dan itibaren yayaların sıklıkla kullandığı kaldırımların ve trafiğe kapalı ana caddelerin temizliğinin belediye ekipleri tarafından elle yapıldığını belirten Gürkan, “Kar yağışıyla birlikte Alo 153 şikayet hattına toplamda 160 şikayet geldi. Gelen şikayetlerin neredeyse hepsi ara yollar ve evlerin önünde biriken karlarla ilgiliydi” diye konuştu.

Dünyanın her tarafından belediyelerin karla bu şekilde mücadele ettiğini anlatan Gürkan, “Kar yağışının başlamasıyla birlikte tüm belediyeler, ilk olarak ana arterlerin trafiğe açılmasını sağladıktan sonra ara sokaklarda çalışmalarına devam etmektedir. Üstelik kar yağışı devam ettiği sırada ara sokaklara hiçbir belediye girerek çalışma yapmaz. Ara sokakların temizlenmesi için ilk olarak kar yağışının bitmesi beklenir. Belediye bünyesinde oluşturduğumuz 4 ayrı ekip de ana arterler ve minibüs güzergahlarının ulaşıma açılabilmesi için mücadele etti” dedi.

KAR LASTİĞİ KULLANMAYAN ARAÇLAR GÜÇLÜK ÇEKTİ

Yaşanan kar yağışında trafikte ilerlemekte güçlük çeken araçlarında genellikle kar lastiği kullanmayan araçlar olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Tüm hemşehrilerimi kar yağışı sırasında gerekli olmadıkça evlerinden dışarı çıkmaya özen göstermelerini ve eğer dışarı çıkmak zorundalarsa kar lastiği kullanmaları konusunda dikkatli olmaya davet ediyorum” diye konuştu.