Edirne'de kar temizliği

Yoğun kar yağışı nedeniyle, Belediyelerde hareketli günler geçirdi.

GÜNDEM 4.01.2016 17:06:00 0
Edirne

Pazar günü başlayan kar yağışıyla birlikte sabah saat 3.00’da tuzlama çalışmalarına başlayan Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve buzlanmadan dolayı yaşanabilecek tüm olumsuzlukları en aza indirebilmek ve ana yollar ile minibüs güzargahlarını trafiğe açık tutabilmek için çalışma yaptı. Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 4 ayrı ekip, 5 tuz serim makinesi, 5 kepçe ve 2 greyder ile sabah saatlerinde başladıkları çalışmalara dün de devam etti.

 

 

ÖNCELİK ANA YOLLAR VE MİNİBÜS DURAKLARI

Ekiplerin çalışmalarını kar süresince devam ettireceğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Sabah saatlerinden itibaren yoğun bir kar yağışının etkisi altına giren Edirne’de, ana yolları ve minibüs güzargahlarını açık tutabilmek adına Edirne Belediyesi’ne ait 4 ayrı ekip çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.Sabah saatlerinden itibaren tuzlama çalışmalarına başlayan ekiplerimiz, 17.00 itibariyle kar yağışının artması ve kar kalınlığının artmasıyla birlikte tuzlama çalışmalarına son verdi. Ekiplerimiz ana yolları ve minibüs güzargahlarını önce greyderler yardımıyla açacarak, tuzlama çalışmalarına yol açıldıktan sonra devam ediyor” dedi.

Gürkan, greyderlerin dar sokaklara giremediğini hatırlatarak, “Ana yol ve minibüs güzargahlarını trafiğe açık tutabilmek için çalışmalarımız gece boyunca devam edecek” diye konuştu. Gürkan ayrıca vatandaşların talep ve şikayetlerini Edirne Belediyesi’nin Alo 153 iletişim hattından bildirebileceklerini ifade etti.