Buzlanmaya karşı tuz ve solüsyon

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, Tekirdağ'ı etkisi altına alan kar yağışı ve sonrasında, kar küreme, tuzlama ve ana yollarda olabilecek buzlanmanın önüne geçebilmek için solüsyon dökme çalÄ

GÜNDEM 4.01.2016 16:45:00 0
Buzlanmaya karşı tuz ve solüsyon

Geçtiğimiz günlerde olumsuz hava koşullarıyla mücadele etmek adına araç filosunu kar küreme aracı alarak güçlendiren Süleymanpaşa Belediyesi, pazar günü sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı sırasında şehrin dört bir yanında çalışmalar yaptı. İki adet tuzlama ve kar küreme aracı, iki adet buz sökücü (solüsyon) aracı, üç adet greyder, altı adet bekoloder kepçe, iki adet yükleyici kepçe, sekiz adet kamyon ve karla mücadele ekibi ile gün boyu sahada olan Süleymanpaşa Belediyesi, şehir merkezinden başladığı çalışmalarda gece geç saatlere kadar merkeze uzak mahallerde de devam etti.

 

 

EKİPLERİMİZ HAZIRDI

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, karla mücadele çalışmalarına yönelik yaptığı açıklamada, “Kar yağışı öncesinde ekiplerimiz gerekli hazırlığını yapmıştı. Tüm araçlar bakımdan geçti ve biz araçlarımıza bir adet kar küreme ve tuzlama aracı daha dahil ettik. Ayrıca teknik ekiplerimiz olası bir olumsuzluğa karşı 24 saat hazır durumda beklediler. Kar yağışı başladığı andan itibaren çalışmalarımız başladı ve gece geç saatlere kadar sürdü. Süleymanpaşa Belediyesi olarak tüm olumsuzluklara hazır olduğumuzu bir kez daha gösterdik.” ifadelerini kullandı.

TUZ VE SOLÜSYON DÖKÜLÜYOR

Öte yandan Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri gece geç saatlerde biten çalışmalara sabah erkenden tekrar başladı. Ekipler, bu kez olası buzlanmaya karşı tuzlama ve solüsyon dökümü yaparak sürdürdü.