Fırsatçılara dikkat!

Yılbaşı ve kar nedeniyle vatandaşların pazar ve büyük marketlere akın ettiğini ifade eden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekiplerinin bu yöneli

GÜNDEM 30.12.2015 15:35:00 0
Fırsatçılara dikkat!

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Binası’nda basın mensupları ile bir araya gelen Oda Başkanı Ali Bozdağ, yeni yıl alışverişlerinde fiyat artışlarına yönelen fırsatçılara izin verilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Yılbaşı alışverişlerinin son günlerde yoğunlaştığına dikkat çeken Bozdağ, “Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalara göre bölgemizde aşırı kar yağışı bekleniyor. Bu durum vatandaşı gıda stoklamaya yönlendirdi. Vatandaşlar da alışveriş için pazarları ve büyük marketleri tercih ediyor. Özellikle gıda alışverişlerinde fiyatlarda aşırı artış yaşanıyor. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bu tip fırsatçılara izin vermemesi gerekiyor” dedi.
PİYASALAR HAREKETLİLİK KAZANDI
2015 yılının son günlerinde çarşı ve pazarda hediyelik eşya satışında da hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Ali Bozdağ, “Bununla birlikte yılbaşı yiyecek alışverişinde de ciddi bir artış var. Başta kuruyemiş işletmeleri olmak üzere manav ve pazarlarda da alışveriş yoğunlaştı. Piyasalar hareketlilik kazandı. Buna bir de yoğun kar yağışı nedeniyle gerçekleşen gıda stoklama alışverişleri de eklenince piyasa oldukça hareketlendi. Bu geçici bir hareketliliktir. Bunu fırsata dönüştürmek için fiyat artışı yapanlara karşı vatandaşımız dikkatli olmalı. Fırsatçılara kesinlikle izin verilmemeli” diye konuştu.
ÇERKEZKÖY'ÜN KAZANCI OLDUĞU GİBİ DIŞARIYA GİDİYOR
Bozdağ açıklamalarını şöyle tamamladı: “Vatandaşımız alışverişten önce fiyat araştırması yapmalıdır. Aksi takdirde fırsatçılara aldanmamış olurlar. Kamuda vergi ve harçlar ile benzeri konularda gelen yeni yıl zamları piyasaya yansıyabilir. Fakat bu her alanda olmayacaktır. Özellikle Çerkezköy dışından ilçeye birçok seyyar satıcı gelmektedir. Bu seyyar satıcılarla ilgili hiçbir tedbir alınmıyor. Çerkezköy'ün kazancı olduğu gibi dışarıya gidiyor. Belediyemiz zabıta ekipleri bu konuda çok dikkatli olmalıdır. Kayıt dışı satış yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmalıdır.”
Haber / Ahmet KARDEŞ