Edirne'nin ilçeleri

HAVSA Havsa OSB'ile de ülke ekonomisine katkı sağlıyor Organize Sanayi Bölgeleri, mal ve hizmet tedariki yapan şirketlerin izin verilen sınırlar dahilinde gerekli altyapı, teknoparklar ve sosyal tesisleri kullanarak fa

KÜLTÜR SANAT 29.12.2015 14:59:00 0
Edirne

Edirne OSB, 1994 yılında Edirne Valiliği, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Sanayici ve İşadamları Derneği’nin ortak başvurusu üzerine kurulmuştur. Hali hazırda 41 arazi parseli bulunan bölgede, 36 parsel sanayi yatırımları için tahsis edilmiş  durumdadır. Edirne OSB, sanayi sektörünün aşağıdaki ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Modern kent planlama gereksinimlerine bir sanayi alanının tahsis edilmiş ve böylece  Edirne’nin tarihi ve kültürel özellikleri korunarak ve sanayi bölgeleri ile konut bölgeleri ayrılmıştır. İş kurulması ve üretim teşvik edilmiştir. Her bir fabrika başına düşen ayrı altyapı tesislerinin inşaat masrafları azalmıştır. Proje, modernleşmek için çaba gösteren küçük ve orta ölçekli girişimcilere bir teşvik olmuştur.

 

 

Havsa Organize sanayi Bölgesi’nin avantajları

Avupa Birliğine en yakın OSB olması,Firmaların ihtiyaç durumunda destek alabilecekleri Trakya Teknopark’ın aynı ilde bulunması,Ana yollara ve sınır kapılarına çok yakın olması,   Tarımsal ve hayvansal hammaddelere ulaşımın kolay olması, Uygun bir çalışma ortamının bulunması, Yapılaşmanın düzenli olması, Doğa dostu bir ortamı olması,Jeolojik olarak ideal bir arazi üzerinde kurulu bulunması, Arazi birim fiyatının çok uygun olması,Diğer OSB’ler arasında elektrik birim fiyatını en düşük olarak sağlayan OSB olması,Borcu olmayan tek OSB olması,Bölgenin içinde bulunduğu Belediyenin (Süloğlu) işçi taşıma servislerinin belirli saatlerde düzenli çalışması,İhracat yapacak firmalar için stratejik bir lokasyonda bulunması, Yatırım Teşviklerinin il içerisinde bulunan diğer yatırım alanlarına kıyasla daha fazla olması.

 Havsa Lojistik Merkezi

Seda İnşaat A.Ş. tarafından gerçekleştirilen bir lojistik projesidir ve “Türkiye’nin en büyük lojistik projesi olma” iddiasına sahiptir.Havsa Uluslararası Endüstri ve Lojistik Merkezi’nde, endüstriyel tesislerin yer alacağı sanayi üssü, lojistik, taşıma ve dağıtım firmalarının faaliyetlerini bütünlük içerisinde yapacakları lojistik parkı ve bu sektörlere hizmet üretecek modern sosyal tesisler bir arada bulunacaktır.  Merkezin kurulu olduğu arazi, Seda İnşaat A.Ş’ye ait olup imarı alınmış, yol, su, elektrik, kanalizasyon ve iletişim altyapıları tamamlanmış “lojistik köy” için ideal bir arazidir.

 

 

 

HAVSA OSB’Sİ 5000 KİŞİYE İSTİHTAM SAĞLAYACAK KAPASİTEDE

Merkezin kurulması ile burada faaliyet gösteren firmalar aracılığıyla başlangıçta yaklaşık  5000 kişiye istihdam olanağı yaratılacağı öngörülmektedir. Merkez uluslararası standartlarda tasarlanmış olup yurt dışı örneklerinde görüldüğü gibi spor ve rekreasyon alanlarından konaklama tesislerine, yeme-içme yerlerinden sağlık merkezine, kreş ve endüstri meslek lisesi gibi her türlü yaşam alanlarının yer alması planlanmaktadır. Ayrıca; lojistik firmalar için operasyonel olarak gümrükleme, depo/antrepo alanları, karayolu park alanları, konteyner stok sahaları, elleçleme alanları, milkrun hizmetleri, blok tren uygulamaları, transit yükler için depolama, dağıtım ve aktarım hizmetlerinin sağlanması da plan dahilindedir.

Havsa Uluslararası Endüstri ve lojistik Merkezinin avantajları

Günlük 2500 ton kapasitesine sahip pis su ve temiz su arıtma sisteminin bulunması,Biyolojik arıtma yapılarak elde edilen suyun yeşil alan sulamasında kullanılacak olması, Çevre dostu bir tesis olması,Avrupa ve Asya’nın en önemli lojistik üssü olabilmek için gerekli altyapıya ve yönetim anlayışına sahip olması,Üç denize kıyısı olan bir bölgede kurulu olması, Kurulu olduğu bölgedeki mevcut demiryolu, denizyolu, havayolu ve karayolu altyapısının intermodal taşımacılık sistemine uygun olması,Kurulu olduğu Edirne İli sınırları içerisinde 6 gümrük kapısının bulunması, Bölgede 3 ilde bulunan üniversiteleri ile sanayinin ihtiyaç duyacağı nitelikli işgücünü yetiştirme potansiyeli bulunması,Firmaların, ihtiyaç durumunda destek alabilecekleri Trakya Teknopark’ın aynı ilde bulunması,İş gücü ihtiyacının yakın civardan kolay karşılanabilmesi,Lojistik sektörünün ülke içinde artan ihtiyacı göz önüne alınarak tasarlanmış bir lojistik merkezi olması,Kurulu bulunduğu arazinin ülkemizin en önemli karayollarından birisi olan D100 (E5)Kenarında bulunması ve Uluslararası TEM (E80) ile bağlantılı olması,Tüm ilçelere giden ve gelen araçların (Çorlu, Çerkezköy, Babaeski, Uzunköprü, Havsa gibi) merkezin önünden geçiyor olması, Merkezde yer alacak firmaların temsilcilerinin içinde bulunduğu ve söz sahibi olduğu bir yönetim yapısının oluşturulacak olması.

Hazırlayan/ Seyit SÜREN