'En Çok Çerkezköy Okuyor' dedirtmeliyiz

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan "Çerkezköy Okuyor" yarışması ile ilgili bilgilendi

GÜNDEM 28.12.2015 17:34:00 0

Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Proje Koordinasyon Merkezi’nin “Çerkezköy Okuyor” projesi üzerinde uzun süredir çalıştığını belirten İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, “Bu yıl ki okuma yarışmasına öğrencilerimizin yanı sıra vatandaşlarımız da katılabilecek. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz proje kapsamında ilk 3’e giren öğrencilerimizi diz üstü bilgisayar, 4-5 ve 6’ncı olan öğrencilerimizi bisiklet, ilk 9’a giren öğrencilerimizi mansiyon ve ilk 40’a giren öğrencilerimizi de kültür gezisi ile ödüllendireceğiz. İlk 3’ giren vatandaşlarımızı plaket, ilk 40’a giren vatandaşlarımızı da kültür gezisi ile ödüllendireceğiz” dedi.
OKUMA BİLİNCİNİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ
Okuma yarışmasının herkese açık olduğunu kaydeden Kaymakam Kubilay, “Gerek birey, gerekse toplum olarak daha ileri gidebilmemiz, daha çok okumamız ile mümkün olacaktır. Bu nedenle okuma bilincini yaygınlaştırmalıyız. Projenin bu yıl daha etkili olacağına inanıyorum. Bizim çok çalışıp ‘En Çok Çerkezköy Okuyor’ dedirtmemiz lazım. Eğitimde marka kent olma iddiamızı gerçekleştirmek için bu projeler çok önemlidir. Tüm halkımızı projeye katılmaya davet ediyorum” dedi.
BAŞVURULAR MART SONUNA KADAR DEVAM EDECEK
Proje Koordinasyon biriminin 1 aydır çalıştığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da “Okunacak kitaplar belirlendi. Yarışmaya katılım için başvurular başladı ve Mart ayı sonuna kadar devam edecek. 14 Mayıs’ta değerlendirme sınavı yapılacak. 25 Mayıs’ta düzenlenecek gece ile dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Projeye 22 bin öğrenci ve bir o kadar da vatandaşın katılması öngörülüyor. Katılımcılara okudukları her kitaptan 10’ar soru sorulacak” diye konuştu.
DERNEKLERDE OKUMA KÖŞELERİ OLUŞTURUN
Toplantı sonunda konuşan Kaymakam Metin Kubilay, “Vatandaşlarımıza daha çok okuma imkanı sunmalıyız. Buradan ilçemizdeki hemşeri derneklerine sesleniyorum. Dernek binalarında okuma köşeleri oluşturun. Üyelerinize kitap okutun” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ