Doğanspor deplasmandan şen döndü

Tekirdağ Birinci Amatör Ligi B Grubu'nda mücadele eden Çerkezköy Doğanspor Pazar günü Ergene deplasmanında karşılaştığı Vakıflar Güvenspor'u 3-1 mağlup etti.

GÜNDEM 28.12.2015 15:53:00 0
Doğanspor deplasmandan şen döndü

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasına her iki takımda kontrollü başladı. Ancak ilerleyen dakikalarda oyunun hâkimiyetini ele geçiren ev sahibi takım Vakıflar Güvenspor Çerkezköy Doğanspor ataklarını neredeyse tamamen kesmeyi de başardı. Kanatları etkili kullanmaya başlayan Vakıflar Güvenspor dakikalar 28’i gösterdiğinde yine bir kanat organizasyonunda kontra atakla aradığı golü buldu ve maçta 1-0 öne geçti. Golün verdiği azimle yine rakibi karşısında etkili oyununu sürdüren ev sahibi takım ilk yarının geride kalan dakikalarında başka gol bulamadı ve takımlar soyunma odasına 1-0 Vakıfla Güvenspor üstünlüğü ile girdi.

İKİNCİ YARIDA DENGELER DEĞİŞTİ

Mücadelenin ikinci 45 dakikasına 1-0 geride olan Çerkezköy Doğanspor daha atak başladı. İlk 45 dakikada ki 11’inde değişiklikler yaparak sahaya çıkan sarı-kırmızılılar üst üste geliştirdiği ataklarla ev sahibi takım kalesinde etkinliklerini de artırdılar. Bu devrede oyun stratejisini de değiştiren Çerkezköy Doğanspor beraberliği 55’inci dakikada bulduğu golle sağladı.

 

 

71’DE ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmada 55’inci dakikada bulduğu golle beraberliği sağlayan Doğanspor’lu oyuncular bu dakikadan itibaren öne geçmek için canla başla mücadele etti. Çabalarını 71’inci dakikada buldukları ikinci golle süsleyen Doğanspor oyuncuları deplasmanda 1-0 yenik durumdan 2-1 öne geçmenin sevincini yedek kulübesindeki arkadaşlarına koşarak yaşadılar. Bu golle beraber oyun anlayışını değiştirmeyen Çerkezköy Doğanspor takımı aradaki farkı açarak daha da rahatlamak için yine rakip kalede gol aramaya devam etti. Rakibinin eksik taraflarını dakikalar ilerledikçe daha iyi çözen sarı-kırmızılılar 84’üncü dakikada farkı 2’ye çıkaran golü buldular ve skoru 3-1’e getirdiler. Mücadelenin geriye kalan dakikalarında da etkili olan konuk takım bu dakikadan sonra girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak deplasmandan 3 puan çıkarmayı başardı.

Haber/Seyit SÜREN