Vatan Şairini unutmadılar

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu tarafından organize edilen gezide 35 kişilik öğrenci kafilesi Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 79'uncu yılında kabri başında andı.

GÜNDEM 28.12.2015 13:11:00 0
Vatan Şairini unutmadılar

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79’uncu yılında da unutulmadı. Ülkenin dört bir yanından vatandaşların ziyaretçi akınına uğrayan Mehmet Akif Ersoy’un kabri, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan kafile tarafından da ziyaret edildi. 35 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan Kapaklı kafilesi, İstiklal Şairi Akif’in kabri başında dualar etti. Mehmet Akif Ersoy’un 27 Aralık 1936 yılında hayata gözlerini yumduğunu belirten Kapaklı Belediyesi Ortaokulu yönetimi, “Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret ettikten sonra, öğrencilerimizle birlikte Fetih Müzesi’ni gezdik” dedi.
ÖĞRENCİLERİMİZ AKİF’İ DAHA İYİ TANIMALI
Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u kabri başında dualarla anmak için düzenlenen geziye Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın da destek verdiğini anımsatan okul yönetimi, “Temennimiz, çocuklarımızın Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi tanıyıp anlamalarını sağlamaktır. Öğrencilerimiz de tıpkı Akif’teki gibi bir Vatan olgusu oluşmasını arzuluyoruz” açıklamalarında bulundu. Akif’i kabri başında ziyaret eden Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri de gezi dolayısıyla çok mutlu olduklarını belirterek, “Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u kabri başında andığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ