Memur-Sen 2016'dan umutlu

Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Ferruh Topuz, 2016 yılına dair umutlu olduklarını belirtti.

GÜNDEM 28.12.2015 13:00:00 0
Memur-Sen 2016

2015 yılının özellikle Ortadoğu coğrafyası için pek olumlu geçmediğini belirten Memur-Sen İl Temsilcisi Topuz, "2016 yılında dünyadaki tüm savaşların bittiği, yeryüzü mazlum ve mağdurlarının yüzünün güldüğü, Müslüman dünyasının birlik ve beraberliğinin sağlandığı, işgal altındaki İslam topraklarının kurtarıldığı ve tüm mustazafların haklarına kavuştuğu bir yıl olmasını bekliyorum" dedi.

2016’da insan onurunun korunması gerektiğine değinen Topuz, "İnsanlığın ve Aylan bebeklerin Akdeniz’de boğulmadığı, insan onurunun korunduğu, ülkemizde terörün ve vandallığın bittiği, ihanet çetelerinin bertaraf edildiği, anaların ve çocukların gözyaşı dökmediği bir ülke umut ediyorum" ifadelerini kullandı.
Her çocuğun hakkı olan, eğitim aldığı okulların öğrencilerle, öğrencilerin öğretmenlerle buluşması gerektiğini söyleyen Topuz, eğitim-öğretime daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.

ÖĞRETMENLERİMİZ EN DEĞERLİ KANAAT ÖNDERLERİMİZ
Topuz sözlerine şöyle devam etti: "Son yıllarda hızla inşa edilen ülkemizde ihya çalışmalarının başladığı ve başarıya ulaştığı bir yıl olmasını bekliyorum. Eğitimciler toplumda hak ettiği saygı ve sevgiyi görsün, öğretmenler veli ve öğrenciler tarafından şiddete maruz kalmasın. Öğretmenlerimiz toplumdaki en değerli kanaat önderlerimizdir" dedi.
Memurların özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini de belirten Topuz, 3 bin 600 ek göstergenin verilmesini, iş güvencesine dokunulmadan 657 sayılı kanun maddesinin günümüz şartlarına uygun hale getirilmesini, STK’ların güçlenerek toplumun önünün açılmasını, üniversitelerin siyaset yerine bilim üretilen kurumlar olmasını beklediğini söyledi.
Topuz, "Hakça kazanılan, adaletle paylaşılan, kan ve gözyaşının olmadığı bir yıl olmasını istiyorum ve bekliyorum" diyerek düşüncelerini ifade etti.