"Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalı"

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü ölümünün 42. yıldönümünde yayımladığı bir mesajla andı.

GÜNDEM 25.12.2015 14:14:00 0

Yüceer, “Çok partili siyasi hayatın mimarı İsmet İnönü, siyasi tarihimize damga vurmuş, gerek siyaset, gerekse Cumhuriyet tarihinde asla unutulmayacak, derin ve kalıcı izler bırakmış bir devlet adamıdır.”dedi.

YÜCEER’DEN ÖNÜN MESAJI

Yüceer İnönü için yayımladığı mesajında: “Çağdaş, sosyal, demokratik, laik bir hukuk devleti için hayatını adayan İsmet İnönü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le omuz omuza vererek milli mücadeleye önemli katkılar sağlamıştır.Lozan’da, Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsız bir devlet olarak dünyaya kabul ettiren onurlu bir anlaşmaya imza koyan İnönü, diplomasi tarihinde de kendisine müstesna bir yer edinmiştir.Halkın, tüyü bitmemiş yetimin hakkının yendiği, yolsuzlukların ayyuka çıktığı günümüzde merhum İnönü’nün ‘Bir memlekette namuslular da namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur’ sözleri bize yol gösterici olmaktadır. Atatürk’ten sonra partimizin Genel Başkanlığı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı’nı yapan İsmet İnönü'yü 42. ölüm yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.