Öğrenciler dersteyken yangın çıktı

Çerkezköy Özel Uğur Temel Lisesi'nde elektrik kontağından çıkan yangın okulda paniğe neden oldu. Kısa sürede fark edilen yangında, okulda eğitim gören öğrenciler hemen öğretmen ve idareciler tara

GÜNDEM 25.12.2015 12:48:00 0
Öğrenciler dersteyken yangın çıktı

Bugün saat 11.30 sıralarında Fatih Caddesi üzerinde bulunan  Özel Uğur Temel Lisesi'nde meydana gelen yangın, paniğe neden oldu. Sabah saatlerinde Gazi Osmanpaşa Mahallesinin  büyük bölümünde iki kez üst üste elektrik kesintisi yaşandı. Elektriklerin gelmesinden bir süre sonra, iddiaya göre okulun bodrum katında bulunan elektrik panosu kısa devre yaptı ve bunun sonunda kablolar tutuştu. 

ÖĞRENCİLER KISA SÜREDE TAHLİYE EDİLDİ
Bodrum kattaki elektrik panosundan çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve çatıya da sıçradı. Okul duman altında kalırken, öğrenciler büyük bir korku yaşadı. Okul yönetimi ve öğretmenlerinin gözetiminde öğrenciler sorunsuz bir şekilde tahliye edildi.

 

 

TREDAŞ VE GAZDAŞ EKİPLERİ DE GELDİ

Okul yönetiminin haber vermesiyle kısa sürede olay yerine itfaiye ve polis ekipleri geldi. Olay yerinde ilk müdahaleyi yapan itfaiye ekipler, durumu TREDAŞ ve GAZDAŞ ekiplerini de çağırdı. Olay yerine kısa sürede gelen ekipler hemen doğalgaz ve elektrikleri kesti. Ardından da itfaiye ekipleri yangına çatı katı ve bodrum olmak üzere çift taraflı müdahale etti. Bu sırada binanın alt katında bulunan bir işyerinin de elektrik panosundan alevler yükselmesi, çevreye sıçrama endişesini akla getirince panik yaşattı. Polis ekipleri, çevrede geniş çaplı önlem alırken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

 

 

 
Yangın nedeniyle paniğe paniğe kapılarak, üzerlerine montlarını almadan dışarı çıkan öğrenciler çaresiz gözlerle ekiplerin çalışmalarını izledi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, birçok öğrenci de birbirine sarılarak gözyaşı döktü. Ağlayan öğrencileri öğretmenleri ve arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bazı öğrenciler telefonlarıyla ailelerine haber verip, sağlıklarının iyi olduğunu söyledi.

 

 

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE GELDİ
Okulda çıkan yangının ardından olay yerine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’da şube müdürü Abdullah Nair ile birlikte geldi. Okul yöneticileri ve öğretmenlerden durum hakkında bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Öğrencilere bir şey olmasın yeter ki” diye çevresindekileri teskin etti. İtfaiye ekipleriyle de görüşen Erdoğan, yangının kontrol altına alınmasının ardından derin bir nefes aldı.Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından söndürüldü. Okulda bir gün eğitime ara verilirken, öğrenciler evlerine gönderildi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili itfaiye ekiplerinin çalışması sürerken, polis de soruşturma başlattı.