Umre'ye 80 kişilik kafile

Çerkezköy Semerkant Beşir Derneği ve Semerkant Şah Derneği üyelerinden 80 kişi dün Kipa Alışveriş Merkezi yanında kalabalık bir grup tarafından dualarla Umre'ye yolcu edildi.

GÜNDEM 24.12.2015 16:30:00 0
Umre

Umreye gideceklerin hareketinden önce kısa bir konuşma yapan, Çerkezköy Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Aydın Şanlı, “Umre, Müslümanların Kâbe'yi hac mevsimi dışında ziyaret etmelerine denir.

 

Umre ziyaret demektir. Fıkhî tanımı, hac gibi bir zamana bağlı olmadan ihrama girerek Kâbe'yi tavaf  etmek, tıraş olmaktır. Umre kelimesi Kur'an ve hadiste geçer. Kur'an'da: ‘Haccı ve umreyi Allah için tam yapın’ şeklinde olan ifade, hadiste: ‘İki umre, arasındaki küçük günahların kefaretidir’ denilmektedir. Bu  Kutsal topraklara Umre için uğurlayacağımız gidecek olan arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Herkese Allah Umre’ye gitmeyi nasip etmesini diliyorum.”dedi.

 

Bir uçak dolusu yapılacak Umre ziyareti için kutsal topraklara sadece 80 kişi Çerkezköy’den yola çıkarken, Kapaklı ve Çorlu olmak üzere toplamda 200 kişilik bir kafile yola çıktı. Umre’ye gidecek kafile toplu fotoğraf çekiminin ardından yola çıktı.

 

Haber/Seyit SÜREN