Milletvekili Yüceer Kapaklı-Saray yolunu sordu

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı-Saray yolunun akibeti için TBMM Başkanlığına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle sÃ?

GÜNDEM 23.12.2015 14:09:00 0
Milletvekili Yüceer Kapaklı-Saray yolunu sordu

Yüceer, Kapaklı-Saray arasındaki duble yolun yapımının 7 yıldır devam ettiğini hatırlatarak, yolun halk arasında ölüm yolu-ölüm virajı olarak adlandırıldığını kaydetti. Siyasi iktidar tarafından her seçim öncesi olduğu gibi, 1 Kasım seçimleri öncesinde de yolun tamamlanacağına yönelik sözler verildiğini belirten Yüceer, seçim geçtikten sonra verilen sözlerin unutulduğunu bildirdi.

7 YILDA BİTİRİLEMEDİ

Önergesinde yol ile ilgili bilgi veren Yüceer, “Kapaklı-Saray yolunun 2009 yılında gündeme geldiğini, ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ‘ihalesi fesholan yolun’ 16 Mart 2012 yılında yeniden ihaleye çıkarıldığını hatırlattı. Yüceer, “Aynı yıl ikinci kez yapımına başlanan yolun 7 km’lik bölümünde çalışmalar başlatılmış, Tekirdağ’ı vuran sel felaketinden sonra, yolda ciddi hasarlar meydana gelmiş, tekrar onarım çalışmaları yapılmıştır. Yaklaşık 7 yıldır bitirilemeyen yol nedeniyle Tekirdağlı hemşerilerim mağdur olmuştur” dedi.

HEMŞERİLERİM CANLARIYLA ÖDÜYOR

“Sayısız trafik kazasının yaşandığı, bitirilemeyen yolun cezasını yurttaşlarımız canlarıyla ödemektedir” diyen Yüceer, önergesinde Tekirdağ-Hayrabolu yoluna da dikkat çekti. Yüceer, “Birçok ölümlü kazanın yaşandığı Tekirdağ-Hayrabolu yolunun yapımı için de iktidarınız tarafından sözler verilmiş ancak yolda herhangi bir çalışma başlatılmamıştır.d” ifadelerini kullandı. Kimsenin sabrı kalmadığını kaydeden Yüceer, verilen sözlerin bir an önce tutulmasını istedi.

BAKANA SORULAR

CHP’li Yüceer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1-7.yılına giren yolun ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Yolun tamamlanamamasının gerekçesi nedir?

2-Tekirdağlı hemşerilerimin 7 yıldır, “yaptık-yapacağız” diye oyalamanınız nedeni nedir? Verilen sözler neden tutulmamaktadır?

3-Yolda çalışmalarda gelinen son aşama nedir? Yolun kaç kilometresi bitirilmiş, kaç kilometresi tamamlanmayı beklemektedir?

4-Kamulaştırma işlemlerindeki son hukuki durum nedir? Ödenek yetersizliği olduğu iddiası doğru mudur?

5-Yolun yapımı için şimdiye kadar harcanan paranın miktarı nedir?

6-Yolun tamamlanması için daha kaç vatandaşımızın hayatını kaybetmesi gerekmektedir?

7-Birçok ölümlü kazanın yaşandığı Tekirdağ-Hayrabolu yolu yatırım planına alınmış mıdır? Yenileme çalışmalarına başlanacak mıdır? Ne zaman başlanacaktır?