Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 85. yılı kutlandı

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 85. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak İnönü İlköğretim Okulu önünde kortej toplandı. Korteje Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye BaÅ

GÜNDEM 22.12.2015 15:16:00 0
Atatürk

Kortej, Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleriyle Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün 85 yıl önce Edirne’ye geldiğinde kaldığı Edirne Belediye Binası’nda yer alan Atatürk Odası ziyaret edildi.

 

ATATÜRK HEYKELİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla Atatürk Odası’na yaptırılan oturur pozisyondaki Atatürk Heykeli’nin açılışı da gerçekleştirildi.Heykelin, heykeltıraş Müslüm Özcan tarafından yapıldığını ifade eden Gürkan, “Atatürk Odası’nda gerçeğe çok yakın bir heykelin olmayışı çok büyük bir eksiklikti. Daha önce yer alan Atatürk Büstünün yerine Atatürk Heykeli’ni yaptırarak, gelen ziyaretçilere o günleri canlandırmak istedik. Öte yanda odada bulunan sensör sayesinde Atatürk Odası’nı ziyaret gelen vatandaşlara, Atatürk Odası hakkında bilgi de verilecek” dedi.

 

 

 

Atatürk Heykeli’nin açılışını gerçekleştiren protokol ardından Meclis Salonu’na hazırlanan Atatürk’ün Edirne ziyaretiyle ilgili fotoğraf sergisini gezdi. Törenler Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.