Engelliler kendi araçlarını almak istiyor

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya beraberinde Dernek Saymanı Gülşen Civan, Dernek Gençlik Kolları Başkanı Büşra Tecmen ve genlik kolları üyeleriyle birlikte gençlik kollarının so

GÜNDEM 21.12.2015 16:59:00 0
Engelliler kendi araçlarını almak istiyor

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe ziyaret sırasında memnuniyetini dile getirerek, “Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak çok ulvi bir görev yapıyorsunuz. Çok güzel işler yapıyorsunuz. Sizlerin çalışmalarınızı yakinen takip ediyor ve bu güzel çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik  ediyorum.  Bizler her zaman elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her zamanda yanınızdayız ve yardımcı olmaya da devam edeceğiz. Bugün yaptığınız ziyaret için de teşekkür ediyorum.”dedi.

ENGELLİ ARACI ALACAĞIZ

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ziyaretlerini dernek gençlik kollarının sosyal faaliyetleri kapsamında yaptıklarını belirtirken, “Öncelikle her zaman bizlere verdiğiniz destek nedeniyle teşekkür ediyoruz. Dernek üyelerimizin daha iyi şartlarda yaşamlarını devam ettirtmeleri için dernek yönetimi olarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Üyelerimizin eğitimden tutunda her alanda var olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere katkı sağlayan ve destek olan herkese de çok teşekkür ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Dernek olarak bir engelli minibüsü almak için çalışma başlatacaklarını hatırlatan Çetinkaya, “Bu konuda önce dernek üyelerimizin aileleriyle görüşmeler yapacağız. Sonra kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarımızla görüşerek onlarında katkı sağlamasını talep edeceğiz. Şu anda  sağ olsun Çerkezköy Belediyemiz kendi engelli aracını bizlere tahsis ediyor. Ancak bizlerin sosyal faaliyetleri genellikle mesai saatinden sonra olduğu için belediyenin engelli aracını kullanan şoförü mesai saati dışında bulamıyoruz. Çünkü orası bir resmi kurum olması dolayısıyla mesai dışı çalıştırdığımız zaman o kişiye mesai verilmesi lazım. Onu da bizler veremeyiz. Ama kendi aracımız olursa fabrikaya giden engellilerimizi de işyerlerine kendi aracımızla getirir götürürüz ve her türlü sosyal etkinliğe de kendi, aracımızla gidip geliriz. Bu konuda ilçemizdeki tüm kesimlerin, kurumların ve vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN