Büyükşehir bu kez Kızılcaterzi'de buluşturdu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın en ucunda bulunan 2 mahallesi olan Saray'ın Sefaalan Mahallesi ile Şarköy'ün Kızılcaterzi Mahallesi sakinlerini bu kez Şarköy'ün Kızı

GÜNDEM 21.12.2015 16:13:00 0
Büyükşehir bu kez Kızılcaterzi

1 hafta önce Sefaalan'da gerçekleşen buluşmanın ikincisi Kızılcaterzi'de gerçekleştirildi. Buluşma öncesi Sefaalan Mahallesi sakinleri Şarköy sahilini gezme fırsatı buldular. Kızılcaterzi Mahallesi’ndeki 2. buluşma töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büüykşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ’ın iki uç mahallesi olan Şarköy’ün Kızılcaterzi Mahallesi ile Saray’ın Sefaalan Mahallesi sakinlerini kardeş köy buluşması kapsamında bu kez Kızılcaterzi'de bir araya getirdik. Tekirdağ bir büyükşehir ama aynı zaman bütünşehir. Bütünşehirin anlamına uygun olması adına, vatandaşlarımızın kaynaşması, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi adına çok faydalı bir buluşma oldu.”dedi.

“TARİHİ GÖREVİM”

Konuşmasında bu buluşmaların tarihi önemi olduğuna vurgu yapan Albayrak, “İlimizin iki uç mahallesinin sakinleri ile dertleştik, görüş alışverişinde bulunduk ve ortak duygularımızı paylaştık. Vatandaşlarımız birbirleriyle sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştirdiler. Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim tarihi görevim kapsamında kuzeydoğuyu da güneybatıyı da birleştirme zorunluluğum vardı. Bu birleştirme projesine de Sefaalan'dan Terziköy'e şeklinde simgeleştirdik. 2 köyümüzün sakinleri bugün bir kez daha bir araya geldiler, kardeş oldular ama Tekirdağ'ın 257 köyü de kardeş. 23 beldesi de kardeş. Tekirdağ'ın tamamı birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan insanlar topluluğu. Ama bizim bütün ortak değerlerimizin en başında ebedi liderimiz Atatürk gelmektedir. Bugün aynı zaman Atamızın büstünü de burada açmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 30 Mart 2019'da hizmet süremizi tamamlanacak ve biz bu hizmet süresinin sonunda verdiğimiz bütün sözleri yerine getirmenin gururu ile yine halkımızın karşısına çıkacağız ve bunu da yine Sefaalan ve Kızılcaterzi'de gerçekleştireceğiz ve bize vermiş olduğunuz oyları size helal ettireceğiz. “diye konuştu.

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da bu tür kaynaşma toplantılarına devam edeceklerini belirten Albayrak, “Tekirdağ’ı yaşanabilir bir kent yapma yolunda tüm halkımızla birlikte el birliği ile çalışacağız. Bütün bu mutlu günlerin sonunda kazanan Sefaalan olsun, kazanan Kızılcaterzi olsun, kazanan Saray olsun, kazanan Şarköy olsun, kazanan Tekirdağ olsun, herşey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun" diye sözlerini tamamladı.

ATATÜRK BÜSTÜ AÇILIŞI YAPILDI

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Kızılcaterzi Muhtarı Nazif Akın ve Sefaalan Muhtarı Mehmet Özmen de bir konuşma yaparak görüşlerini dile getirdiler ve bu buluşmayı gerçekleştiren Başkan Albayrak'a teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından Kızılcaterzi'de düzenlenen Atatürk Büstü alkışlarla hizmete açıldı. İki uç mahallenin sakinleri de bir araya gelerek kaynaştılar. Buluşmada ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kızılcaterzi tanıtım filmi de katılımcılara izlettirildi.

Kızılcaterzi Mahallesi’ndeki buluşmanın ardından Kocaali Mahallesi’nde de, Şarköy Belediyesi tarafından düzenlenen Atatürk Büstü törenle hizmete açıldı.

 

paşa Belediye Meclisime sonsuz teşekkürler.” ifadelerini kullandı.