Edirne Belediyesi sokak hayvanlarını sahiplendiriyor

Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı'nda kalan 200 köpek ve 15 kedi, deneyimli personelin sevgi ve ilgisiyle hayata tutunuyor.

GÜNDEM 21.12.2015 15:57:00 0
Edirne Belediyesi sokak hayvanlarını sahiplendiriyor

Paşaçayırı mevkiinde hizmet veren Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı’nda 1 Veteriner Hekim, 1 Veteriner Sağlık Teknikeri, 2 Veteriner Sağlık Teknisyeni ve 10 personel, sokak hayvanlarının bakımı gerçekleştiriyor.

Sokakta yaşayan hasta, yaralı, bakıma muhtaç ve küpeli olmayan kontrolsüz sokak hayvanlarını tespit ederek toplayan personel, barınağa getirilen hayvanların tedavilerini de yapıyor.

CAN DOSTLAR YENİ SAHİPLERİNİ BEKLİYOR
Tedavisini gerçekleştirdikleri köpek hayvanlarına küpe ve mikroçip taktıklarını ifade eden yetkililer, "Sokak hayvanları aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra tekrar alındıkları yerlere geri bırakılmaktadır. Birimimizde yılda ortalama 550-600 kısırlaştırma, 600-650 arası tedavi, 450-500 civarı sahiplendirme yapılmaktadır. 3 aylıktan büyük yavrular ile aşılanıp kısırlaştırılmış yetişkin köpekler sahiplendirilmektedir. Barınağımız 300 köpek ve 20 kedi kapasitelidir" dedi.