Büyükşehir, 259 aileye bin 544 arı kovanı daha dağıttı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında 2015 yılı içinde dağıtılması pla

GÜNDEM 21.12.2015 15:49:00 0
Büyükşehir,  259 aileye bin 544 arı kovanı daha dağıttı

Tekirdağ tarım sektörünü çeşitli cephelerden ele alıp ve desteklemeyi kararlaştıran Büyükşehir Belediyesince söz konusu proje dahilinde Süleymanpaşa’da  259  aileye toplam bin 544  adet arı kovanı dağıtımı yapıldı. Sahil Dolgu sahada gerçekleştirilen dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve diğer tarımsal kuruluşların başkanları da katıldı. 

 

5 YILDA 10 BİN ARI KOVANI DAĞITILACAK

 

 

Açılışta konuşan tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan  proje ile ilgili bilgiler verdi  ve  karlı olan bu proje kapsamında 5 yılda toplam 10 bin arı kovanı dağıtılacağını söyledi. Aslan “ Bizim derdimiz bal değil yağ. Petrolden sonra en çok ihracat yaptığımız bir ürün. Bu proje il için de ülke için de son derece önemli bir proje” dedi.  

 

 

 

ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANI TEŞEKKÜR ETTİ

 Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu  ve Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan da bu güzel proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına teşekkür ettiler.

50 BİN KOVAN ÇİFTÇİMİZE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Dağıtım töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Yıllardır tarıma verdiğim hizmetlerden dolayı ilk oluşturduğumuz dairelerin başında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yer aldı. Her Tekirdağ’lı gibi bizim de tarıma özel bir ilgimiz var. Tekirdağ’ın arazisinin birçoğu tarım arazisi ve Ayçiçek, buğday ve kanolanın büyük bir  bölümünün üretimi Tekirdağ’da. Buğday verim ortalaması da Türkiye ortalamasının çok üstünde. Bu proje kapsamında 50 bin kovanı çiftçimize kazandırmak istiyoruz. Tekirdağ’da 400 bin kovan potansiyeli var. Bu projenin hayırlı olmasını ve kaliteli bal yetiştirmenizi diliyorum” diye konuştu. Başkan Albayrak bu projeye onay veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Üyelerine de ayrıca teşekkür etti. Konuşmaların ardından bin 544 adet kovan 237 aileye dağıtıldı.

Marmara Haber