Balık fiyatları düştü!

Son günlerde balıkçılar denizden bol miktarda balıkla dönünce, fiyatlarda düştü. Balıkçılar, "Havaların düzelmesiyle birlikte balıkçı teknelerinin denize açılmasıyla tutulan bol miktarda

GÜNDEM 21.12.2015 14:53:00 0
Balık fiyatları düştü!

Çerkezköy Balık Pazarı’nda balıkçılık yapan İsmail Mahmut, balığın ucuz almasının kendilerine de yaradığını söyledi. İsmail Mahmut, “Biz balıkçı esnafı olarak halkımızın ucuz ve bol balık yemesinden yanayız. Balık az olunca fiyatı da yüksek oluyor. Balık artında bize düşük fiyattan geliyor. Biz de daha ucuz satıyoruz.”dedi. Balık fiyatlarını da söyleyen Mahmut, şu an tezgahları dolduran ve en çok tercih edilen balık ve fiyatlarını sıraladı. Buna göre, Karadeniz hamsisi kilogramı 7-10 TL’den satılıyor. İstavrit kilogramı 10-12 TL, levrek tane 5-7 TL, ithal buzhane palumut tane 2,5 TL’den mezgit kilogramı 12-15 TL, Karadeniz palamut tane 5-7 TL, çupra tane 5-6 TL.

 

TEZGAHLAR BALIK DOLDU!

 

Balık Pazarı esnafından Yaşar Balıkçılık Satış Müdürü Dursun Akkurt, ise “Tezgahlara çok balık gelmesiyle de fiyatların düşmesi bizlerin kadar olduğu gibi vatandaşlarında yüzünü güldürdü. Fiyatların düşmesiyle birlikte  tezgahlarımızda şenlenmeye başladı. Önümüzdeki günlerde de  her cins balık bol miktarda tezgahlarda yerini alır.”dedi.

 

 

 

BOL BOL HAMSİ YİYİN
Karadeniz Balıkçılık sahiplerinden Cenk Diş de, “Balık mevsimi açıldığında bu sezon balığın bol olacağını ve herkesin bol balık yiyeceğini söylemiştik. Ama bir ara havalar kötü gidince balıkta düşüş oldu bu da tabii fiyatlara yansıdı. Son günlerde balık bollaştı fiyatlar yüzde 50 düştü. Özellikle bu mevsimde hamsi tam lezzetinde ve iri oluyor. Vatandaşlarımızın bol bol hamsi yemesini tavsiye ediyoruz.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN