Gülerçin'in öğrencileri Bulgaristan'a çıkarma yaptılar

Çerkezköy Gülerçin Koleji öğrencileri 'Öğrenci Değişim' programı kapsamında Bulgaristan'da. Bulgaristan'ın Sofya kentine hafta başında giden 11 öğrenci rehber öğretmen E

GÜNDEM 18.12.2015 16:29:00 0
Gülerçin

Bulgaristan-Türkiye arasında kültürel etkileşim ve gelişim amacı ile Gülerçin Koleji öğrencileri Sofya’da 139 Zaharii Krusha Okulu’na gitti. Bulgar öğrencilerle birlikte düzenlenen programlara katılan Çerkezköy Gülerçin Koleji’nden 11 öğrenci, ilk olarak ‘Hoş geldin ritüeline’ katıldı. Türk ve Bulgar milli marşlarının okunduğu programın ardından Gülerçin Koleji öğrencileri Sofya turu yaptı. Alexander Nevsky Katedrali ilk ziyaret noktası oldu. Katedraldeki neredeyse tüm detaylar Türk öğrencilere Bulgar öğrenciler ve rehberler tarafından anlatıldı. İkinci durak Bulgaristan’ın en ünlü yazarlarından IvanVazov'un mezarı ve evi oldu. Türk öğrencilerin ziyaretinde, 2. Abdülhamit’in Vazov'a yazdığı tuğralı mektup evde en dikkat çeken eşya oldu. Öğleyemeğinin ardından Museiko Müzesi ziyaret eden öğrenciler, oldukça eğlenceli, bir gün geçirdi.

 

 

 

YARIN DÖNECEKLER

Üç gün boyunca çeşitli etkinliklere katılan Gülerçin Koleji öğrencileri, Bulgaristan ile ilgili olarak çeşitli kültürel ve geleneksel bilgiler edindi. Gülerçin Koleji öğrencileri Perşembe günü Bulgaristan’da başkanlık ve elçilik ziyaretlerinde bulunurken, Amerikan İngiliz Akademisi’nin düzenlediği bir tiyatro oyununu da izledi. Öğrenciler dün de Bulgaristan’ın 2’nci büyükn şehri Plovdiv’i gezdi.

 

 

Bugünü Bulgaristan’da misafir oldukları ailelerle geçirecek olan Türk öğrenciler, yarın sabah Bulgaristan’dan dönüş için hareket edecek.

Marmara Haber