Malkara'da tarihi çeşme açıldı

Malkara'nın Alaybey Mahallesi'nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesinin ve restore edilen tarihi çeşmenin açılışı büyük bir katılımla gerçekleÅ?

GÜNDEM 17.12.2015 17:08:00 0
Malkara

Açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Malkara İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya, Belediye Meclis Üyeleri Ali İhsan Uslu, Hüseyin Vasfi Güner, Cem Özkan, Nuran Başkütük, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen ve Alaybey Mahallesi Muhtarı Hüseyin Küreşçi yapılan çevre düzenlemesi ve tarihi çeşme açılışının kurdele kesimini gerçekleştirdiler. Kurdele kesimi ile alandaki incelemenin ardından yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklâl Marşı’nın ardından konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşad Ergin, tarihi Osmanlı çeşmesinin Osmanlıca yazılan kitabesinde çeşmenin 1835 yılında Namık eşi Asiye Hanım adında bir hayırsever tarafından yaptırıldığını belirterek tarihi çeşme hakkında bilgiler verdi. Dilşad Ergin konuşmasının devamında, tarihi çeşmenin proje bedeliyle beraber yapım maliyetinin yaklaşık olarak 354.000 TL’ye mâl olduğunu, bu bedelin Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığının Kültür Varlıkları Katkı Payından karşılandığını anlattı.

 

 

ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise yapmış olduğu konuşmasında; “Bugün 20 ayda hizmet edebilecek noktadan kalıcı eserler noktasına ilerlemiş bir Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi mensubu olarak sizlerle konuşuyorum. Bu aralık ayının soğuk gününde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bizim 77 mahallemiz var. Bunların 70'i köyden, 3’ü beldelerimizden mahalleye dönüşen yerler. Kadir Başkanımıza gösterdiği destek için sizlerin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇEŞMENİN KİTABESİNDE ENBİYA SÜRESİ’NDEN AYET YAZIYOR

Başkan Kadir Albayrak, “Malkara tarım ve hayvancılığın merkezidir. Ocak ayının sonlarında veya Şubat ayında belki de Türkiye’nin sayılı et kombinalarından birini Çavuşköy Mahallesi’nde temelini atacağız. ÇED konusu da halloldu. Malkara’ya ne söz verdiysek hepsi yerine gelecek çünkü Malkara uzun yıllar ihmal edildi. Bütün köyden mahalleye dönüşen yerlerin olduğu gibi Alaybey Mahallesi de bundan nasibini alacak. Kitabede atalarımız inancını buraya koymuş. Enbiya Suresi’nin 20. Ayeti çeşmenin kitabesinde yazıyor. Ne yapmışlarsa güzel yapmışlar. Atalarımızla övüneceğiz, iftihar edeceğiz ama geleceğe de bakarak inşallah mutlu Türkiye’yi ve mutlu Tekirdağ’ı hep birlikte yaratacağız” diye konuştu. Açılış töreninin sonunda konuşmasını yapan Alaybey Mahallesi Muhtarı Hüseyin Küreşçi de tarihi çeşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Restore edilen çeşmenin önünde çekilen toplu fotoğraf ve Malkara Belediyesi tarafından verilen pilav ayran ikramının ardından program son buldu.

Marmara Haber