EMLAKÇILARIN KORSAN ŞİKAYETİ

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, emlak sektöründe gelecekle ilgili plan ve beklenti içinde olan yatırımcıların menfaatilerini korumaları için emlak sektörü dışında faaliyet

GÜNDEM 16.12.2015 17:23:00 0
EMLAKÇILARIN KORSAN ŞİKAYETİ

Gayrimenkul sektörü olan emlakçık günümüzde oldukça rağbet gören bir iş kolu  ve bu işkolunda faaliyet gösterenler de kendileri dışında yeri yurdu belli olmayan ve emlak piyasasında ‘ayakçı’ tabir ettikleri kişilerin çoğalmasıyla işlerini sekteye uğratmalarından şikayetçi oluyorlar. Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, “Hükümetin emlakçılarla ilgili yeni düzenleme çalışmaları içerisinde olması ve yakında bunun yasalaşmasının beklenmesi emlakçılar olarak bizleri sevindiriyor. İnşallah kısa sürede gerçekleşirde sektörümüz ayakçılardan kurtulur ve rahat bir nefes alır diye umut ediyoruz ”dedi.

YASA ÇIKTIĞINDA SEKTÖRÜMÜZ RAHATLAYACAK

Çerkezköy Emlekçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, konu ile ilgili şunları söyledi.

“Emlak yasasının çıkması için ilk ciddi adımı hükümet attı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi ve farklı komisyonların yapmış oldukları çalışmlara rağmen,  hazırlanan kanun tasarı taslağı, Bakanlığa sunulduğunu biliyoruz. Daha öncede yasayla ilgili  İTO'da toplantı düzenlenmişti. Emlak Komisyoncuları Odası ve İTO ortaklığında düzenlenen toplantıya Türkiye'nin farklı bölgelerinden emlak danışmanları katıldı. Bizler yıllardır beklediğimiz yasanın çıkması için  ülke çapında tüm emlak  odaları ve dernekleri olarak mücadele veriyoruz. Kayıt dışılığın önlenmesi için bu yasanın  mutlaka çıkması gerekiyor. Son gelişme olarak bakanlığa sunulan taslağın Meclis Komisyonu’nda olduğunu öğrendik. Taslağın Komisyon’da beklediğini ve yasalaşmasının da  her an olabileceği bilgisini öğrendik. Bu yasanın çıkmasıyla birlikte sektörümüz rahatlayacak.” dedi.

Haber/Seyit SÜREN