TRAKYAKA'nın Kalkınma Kurulu'nda başkanlık seçimi yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2015 Yılı 2'nci Kalkınma Kurulu Toplantısı dün Tekirdağ Ramada Otel'de gerçekleştirildi. Kalkınma Kurulu Başkanlığına iki yıllığına Kırklareli T

GÜNDEM 16.12.2015 15:34:00 0
TRAKYAKA

Sabah saatlerindeki toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kalkınma Kurulu Toplantısına, Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kalkınma Bakanı uzmanı Nuri Barış Tartıcı, kurul üyeleri, Ajans personeli ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantı Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Recep Erol’un açılış konuşmasıyla başladı. Kalkınma Kurulu başkanının yeniden seçileceği bu toplantının bölgemiz için hayırlı olmasını temenni eden Erol, tüm katılımcılara teşekkür etti. Erol’un ardından söz alan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin konuşmasında şunları söyledi: “Bugün bölgesel kalkınmanın önemli bileşenleri olarak 2015 yılının ikinci kalkınma kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere burada bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere kalkınma kurulları bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansları yönlendirmek üzere oluşturulmuş yönetişim organları işlevi görmektedirler.”
ŞAHİN AJANSIN FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Ajansın faaliyetleri hakkında bilgi veren Şahin şöyle devam etti: “Bugüne değin yürüttüğümüz faaliyetlerde, Ajans’ın kuruluş kanununda tanımlanmış bu göreve yönelik işbirliği çabaları sergiledik. Trakya Turizm Platformu, İl Yatırım Komiteleri gibi yapılar ve zaman zaman gerçekleştirilen toplantılar vasıtası ile bölgedeki paydaş kurumlar arasında eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanması, kurulduğu günden bu yana Ajans öncelikleri arasında yer almıştır. Yine bu kapsamda 23-25 Aralık tarihleri arasında Bulgaristan ve Yunanistan’dan işadamlarının katılımı ile ‘Trakya'da Sanayi ve Ticaretin Geliştirilmesi ve İşadamları Buluşması’ etkinliğini düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca 16 Aralık Çarşamba günü saat 14:00’da yenilenebilir enerji konusunda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında düzenleyeceğimiz konferansa sizlerin katılımından memnuniyet duyarız.”

Genel Sekreter Şahin’in 2015 Yılı Ajans faaliyetlerine ilişkin sunumunun ardından Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimine geçildi.

KALKINMA KURULU BAŞKANLIĞI’NA ALTINEL SEÇİLDİ

Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimi için geçici bir divan kurulu oluşturuldu ve divan kurulu üyelerinin seçimine geçildi. İki turda yapılan oylama sonucunda 46 katılımcının oylarını alan Taner Karaoğlu, 45 katılımcının oylarını alan Mustafa Helvacıoğlu asıl kâtip üyeliklere seçilirken, yedek üyeliklere 44 oy alan Recep Erol ve 23 oy alan Tolga Erkan seçildi. Günün en önemli seçimi olan Kalkınma Kurulu Başkanlığına Turhan Altınel ve Osman Sarı aday oldu. Başkan adaylarının kendini kurula tanıtmasından sonra seçime geçildi. Kullanılan oyların sonucunda Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na toplam 88 katılımcının 46’sının oyunu alan Turhan Altıntel yeniden seçildi. Altıntel toplantı sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında kurul üyelerinin ve Trakya’nın sesi olmaya devam edeceğini ve kurulun yapısının değişmesi ve etkinliğinin arttırılması için daha çok çaba göstereceğini söyledi. 

Toplantının son bölümünde kurul üyeleri görüş ve önerilerini ilettiler. Bu önerilerin arasında Kalkınma Kurulu’nun toplantılarının ilçelerde yapılması, nitelikli iş gücünün sağlanması ve eğitilmesi, Balkanlarla ilişkilerin daha çok geliştirilmesi ve coğrafi işaretlerle ilgili destek talebi öne çıktı.

Marmara Haber