Edirne Peyniri Hollanda'da tanıtıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği KOSGEB destekli Gıda Ticaret Heyeti Programı, bölgeden 25 kişilik bir heyetin katılımıyla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 15.12.2015 16:10:00 0
Edirne Peyniri Hollanda

Ağırlıklı olarak peynir üreticilerinin yer aldığı heyette, et ürünleri ve tarım-hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ve gıda toptancıları yer aldı. Süt ürünleri ve gıda üretiminde dünyadaki önemli ülkelerin başında gelen Hollanda’da heyet katılımcıları iyi uygulamaları yerinde görme fırsatı buldu. Heyete başından sonuna kadar Hollanda-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı ve Kraliyet Şövalyesi ünvanına sahip Bülent Türker eşlik ederek Hollanda hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

HOLLANDALI İŞADAMLARIYLA BİRARAYA GELDİLER
Organizasyon boyunca heyet katılımcıları, süt ve peynir üretim çiftliklerini, çiftliklerde kullanılan robot sistemleri üreten firmanın ürünlerini ve Avrupa’nın en büyük peynir üretim tesisini ziyaret etti. Heyet aynı zamanda Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Lahey Ticaret Müşaviri Tayfun Erkan, Hollandalı Türk İşadamları Derneği (HOTIAD) Başkan Vekili ve Özgazi firmasının sahibi Şerif Aktürk, HOTIAD Yönetim Kurulu üyeleri ve Hollanda-Türkiye Ticaret Odası kurucularından ve Fahri Başkanı olan Gökhan Germeyan ile görüşmelerde bulundu. Hollanda-Türkiye Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenen ikili iş görüşmelerine katılan işletmeler, Hollandalı işadamları ile de bir araya geldi.

ÇİFTLİKLERİ GEZDİLER
ETSO Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Mehmet Eren’in de yer aldığı ziyaret ve görüşmelerde Hollanda’nın sektörde ne gibi yöntemlerle ön plana çıktığı hakkında bilgiler edindi. Ziyaret edilen 200 başlık çiftliklerin sadece aile üyeleri tarafından yönetiliyor olması ve çiftliklerde tamamen robot sistemler ile çalışılıyor olması heyet katılımcıları tarafından ilgi gördü. Avrupa’nın en büyük ve modern tesisi olan ve günlük 40 ton peyniri otomatik üretim yöntemi ile el değmeden üreten Özgazi Peynir Fabrikası ziyaretinde firma sahibi Şerif Aktürk ile bir toplantı gerçekleştirildi.

EDİRNE PEYNİRİNİ TANITMA FIRSATI BULDUK
ETSO Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Mehmet Eren, Hollanda Gıda Ticaret heyetinden memnun olduklarını ve Hollanda’nın gıda sektöründeki tecrübelerinin Türkiye’ye aktarılması gerektiğini ifade ettiler. Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Eren, heyet organizasyonu boyunca gerçekleştirilen her etkinliğin işletmelerin bilgi ve deneyimlerini artırdığını ve aynı zamanda da Edirne Beyaz Peynirini Hollanda’da tanıtma fırsatı bulduklarını belirtti.