Sakın inanmayın!

Tekirdağ Valiliği, İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri aracılığı ile dağıtılan broşürler vasıtasıyla vatandaşları, son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığı olaylarına kar?

GÜNDEM 11.12.2015 16:52:00 0
Sakın inanmayın!

Son zamanlarda mağdurlarında artış gözlenen ‘Telefon dolandırıcıları’na karşı adeta ‘Savaş’ açıldı. Güvenlik güçleri kendi haline vatandaşların zarar görmemesi için uyarılarını yoğunlaştırırken, kamu kurumlarından da destek geliyor. Belediyeler aracılığıyla da vatandaşlara yönelik başlatılan uyarı ve bilinçlendirme çalışmalarına Tekirdağ Valiliği’de katıldı. Valilik, özel olarak hazırladığı ‘uyarı’ ilanlarını vatandaşlara dağıtıyor.

POLİSE HABER VERİN

Tekirdağ Valiliği tarafından özel olarak hazırlatılan broşürlerde dolandırıcıların vatandaşları telefonla arayarak veya mesaj göndererek kendilerini savcı, hakim, polis, asker, bankacı, sigortacı ya da sağlık çalışanı gibi gösterdikleri belirtildi. Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi: “Dolandırıcılar, sizlerin bir terör olayına karıştığınızı, adli bir konuda suçlu olarak tespit edildiğinizi, sigorta hizmetleri nedeniyle borçlu olduğunuzu, hasta-mağdur kişilere yardım kampanyası yapıldığı gibi ifadelerle sizden ziynet eşyalarınızı, internet/banka şifrelerinizi talep ederler. Sakın bu kişilere inanmayın! Bu gibi durumlarda telefonunuzu hemen kapatıp polise haber verin”

ONLAR PROFESYONEL SUÇLULAR

Hiçbir kamu görevlisinin vatandaştan kontör ya da para istemeyeceğine vurgu yapılan bilgilendirmede, “Kendisini kamu personeli, polis, asker, savcı olarak tanıtan ve size suç isnat eden; sms gönderip hediye kazandığınızı söyleyen; banka hesabınıza para yatırılacağını söyleyen; sigorta veya check-up hizmeti olarak borcunuz olduğunu söyleyen; ihtiyaç sahipleri için yardım talep eden bu kişilere kesinlikle itibar etmeyin. Para ya da kontör göndermeyin. Karşınızdaki insanlar sizin paranıza göz dikmiş profesyonel suçlulardır” ifadelerine yer verildi. Marmara Haber