TRAKYAKA 2015'i İzmir'de tamamlayacak

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 yılı fuar ve tanıtım maratonunu 10-13 Aralık tarihlerinde Fuar İzmir'de düzenlenecek Travel Turkey İzmir 9.Turizm Fuar ve Kongresi ile tamamlayacak.

GÜNDEM 9.12.2015 14:16:00 0
TRAKYAKA 2015

Trakya Kalkınma Ajansı’nın, Trakya Bölgesi’nin turizm değerlerinin tanıtımını yapmak amacıyla çatı kurum olarak bulunacağı stantta, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri de yer alacak. 10 Aralık saat 11.00’da yapılacak resmi açılışın ardından fuar dört gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Trakya Kalkınma Ajansı’nın organizasyonuyla hazırlanan ‘Trakya’ standı B Salonu C135 numaralı bölümde katılımcıları ağırlayacak.

10-12 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA

Fuarın yanı sıra Trakya Kalkınma Ajansı, 10-12 Aralık tarihlerinde dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmek, gastronominin turizme etkisini tartışmak amacıyla düzenlenecek olan Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’ne de katılacak. Kongrenin düzenleneceği alanda açılacak stantta ‘Slow Food Trakya’ temasıyla Trakya Bağ Rotası ve Trakya Peyniri tanıtılacak. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi kapsamında Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyeleri Ali Çakır ve Gülay Çakır “Slow Food Trakya Conviviumu ve Faaliyetleri” hakkında bir bildiri sunacak. Kongrede ayrıca Zeynep Arca Şallıel “Gastronomi Turizminde Yeni Destinasyonlar: Trakya Bağ Rotası Örneği” isimli sunum yapacak.

30 ÜLKEDEN 902 KATILIMCI

Türkiye’nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir - Turizm Fuar ve Kongresi İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla 9.kez 10-13 Aralık tarihlerinde Fuar İzmir’de organize edilecek.  Geçtiğimiz yıl 30 ülkeden 902 katılımcı ve 67 ülkeden 28 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, bu yıl da katılımcılarına fırsatlar sunmaya ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam edecek.  Her yıl olduğu gibi bu yılda ‘B2B İşbirliği Günleri’ adı altında katılımcı firmalarla işbirliği yapmak için dünyanın önemli tur operatörleri ve seyahat acentelerinden satın almacılar fuarda ağırlanacak. Türk Hava Yolları’nın desteğiyle gerçekleştirilen ‘B2B işbirliği Günleri’ne bu yıl Trakyalı firmalar da büyük ilgi gösteriyor.

Marmara Haber