Telfon dolandırıcılığına karşı belediyeler harekete geçti

Polis, savcı, hakim, emniyet müdürü... Aklınıza ne gelirse, kullanıp, telefonla korkutarak, hesaplarına para yatırılmasını istiyorlar. Telefon dolandırıcılığı öyle bir noktaya geldi ki belediyeler a

GÜNDEM 8.12.2015 16:08:00 0
Telfon dolandırıcılığına karşı belediyeler harekete geçti

Son dönemlerde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma’nın sık sık uyarılarına konu olan ‘telefonla dolandırıcılık’ yapan şahıslara karşı Belediyeler’e vatandaşları uyarmaya başladı. Her geçen gün türlü türlü dolandırıcılık yöntemlerine başvuran şahıslara karşı yetkililer, “Bilmediğiniz kişilerin size karşı suçlamalarına kanmayın. Derhal polise başvurun.” uyarısı yapıyor.

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NDEN UYARI

Kendilerini polis, savcı diye tanıtarak dolandırıcılık yapanlara karşı bir önlemde Çerkezköy Belediyesi’nden geldi. Belediye, ilçe halkının da takip ettiği Facebook sayfasından telefon dolandırıcılarına karşı güvenlik güçlerince hazırlanan uyarıları paylaştı. ‘İletişim Yoluyla Dolandırıcılık’ başlığıyla yapılan duyuru da şunlara yer verildi:

DOLANDIRICILIK NEDİR?

“Dolandırıcılık suçu en genel anlamıyla, bir kişiyi çeşitli hilelerle aldatarak, kendisine ya da başkasına menfaat sağlamak amacıyla yapılan kasıtlı eylemlerdir. Dolandırıcılık suçu, türlerine göre farklılık göstermektedir. Ülkemiz genelinde en yaygın olarak karşılaşılan dolandırıcılık yöntemi “Kontör/Para Dolandırıcılığı” şeklinde gerçekleştirilen ve telefon yoluyla yapılan dolandırıcılıktır.

HEMEN 155 POLİK İMDAT HATTINI ARAYIN

Kendilerini polis, asker, savcı gibi sahte unvanlarla tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları şahıslara; tehdit, korku ve panik hali oluşturarak vatandaşlarımızı dolandırmaktadırlar. Sizleri telefonla arayarak kendilerini, Polis, Asker veya Savcı olarak tanıtan sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. Böyle bir durumda hemen 155 Polis İmdat ihbar hattını arayın.