Bulgaristan'da Çerkezköy rüzgarı!

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibi, geçtiğimiz hafta Bulgaristan'da gerçekleşen Balkan Halk Dansları festivaline katılmıştı. Çerkezköy Halk Oyunları ekibi, festivalde yapılan yar?

GÜNDEM 7.12.2015 17:35:00 0
Bulgaristan

Öğretmen, mühendis, esnaf, memur ve sağlık gibi farklı sektörlerde çalışan kişilerden oluşan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk oyunları ekibi, Burhan Öztürk, Serhat Ayaz ve Nurşah Ayten öncülüğünde hazırlandığı yarışmada ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek sunumda birinci olması Çerkezköy’de sevinçle karşılandı. Burhan Öztürk’ün de çalışmalarından sorumlu olduğu 30 kişilik halk oyunları ekibi, geçtiğimiz hafta Bulgaristan’ın Talihop kentinde 4 gün süren Balkan Halk Dansları Yarışması’na Türkiye’den tek çağrılan halk oyunları ekibi olarak yarışmaya katıldı.

Ekibimiz yarışmalarda beklenmedik bir ilgi gördü ve sahneye çıktığında izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.  

TÜRKİYE’DEN TEK EKİP OLARAK KATILDILAR
Balkan Halk Dansları Yarışmasının Avrupa Folklor Festivaller Federasyonu Birliği tarafından organize edildiğini belirten yetkililer, “Halk Oyunları ekibimiz bu önemli organizasyonda ilçemizi, ilimizi ve özellikle ülkemizi  başarıyla temsil ederek sunum dalında birinciliği alması bizleri çok mutlu etti.

Ekibimize yer alan folklorcularımıza çok teşekkür ediyoruz.”açıklamalarında bulundu. Önümüzdeki birkaç gün içinde de başarılı ekibin Çerkezköy Kaymakam Metin Kubilay’ı ziyaret edeceği de belirtildi.

Haber/Seyit SÜREN