SEVESO eğitimi Tekirdağ'da yapılacak

Afetlerde yaşanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için toplumun tüm kesimlerinin afetler konusunda bilinçlendirilmesine yönelik olarak, AFAD tarafından "Afete Hazır Türkiye" için Bilinçlendirme

GÜNDEM 7.12.2015 15:11:00 0
SEVESO eğitimi Tekirdağ

Tehlikeli maddeler bulunduran kuruluşlarda büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve muhtemel kazaların insanlara ve çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi amacıyla yüksek seviyede, etkili ve sürekli korumayı sağlamak için alınması gerekli önlemler ile ilgili usul ve esasları “Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik” ile tarif ediliyor. Bu kuruluşların risklerini azaltmak için gerekli tedbirlerin alınması ve yatırımları yapması gerekiyor. Bu bağlamda,  Risk azaltmanın en önemli ve temel bileşeni eğitim olarak gösteriliyor. Endüstriyel Kazalar olmadan önce tehlikelerin belirlenmesi, acil durum planlarının hazırlanması yönünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce eğitimler düzenlenecek. Bu tür eğitimlerle de önemli bir risk azaltma faaliyeti gerçekleştirilmiş olacağı kaydedildi.

SEVESO III KAPSAMINDA EĞİTİM VERİLECEK

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu yıl SEVESO eğitimleri Tekirdağ’da yapılacak. 14-23 Aralık 2015 tarihinde yapılacak eğitimde  Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik (SEVESO III) kapsamında Afet ve Acil durumlara karşı farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

EĞİTİMDE NELER YAPILACAK

Eğitimlerde şu konuların ele alınacağı bildirildi: SEVESO’nun tanıtımı ve getirdiği yükümlülükler, Risk Analizi, Tehlikeli ekipmanları gruplandırma ve kimyasal maruziyet değerlendirme, Patlama dokümanının hazırlanması ve ATEX direktiflerine uyum, geçmiş kaza araştırması, felaket senaryolarının hazırlanması, işlevsel Güvenlik (EN 61800 EN 61511), Güvenilirlik merkezli bakım, modelleme, Büyük Kaza Önleme Politikası ve güvenlik raporunun hazırlanması. Eğitimler Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, eğitimlere ilgili tüm sanayicilerin katılımı bekleniyor.

EĞİTİME KATILMA KOŞULLARI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada eğitimlere katılma koşulları ise şu şekilde açıklandı: Eğitim ücretsizdir. (Eğitim bedeli AFAD tarafından karşılanacaktır.) Eğitime katılmak isteyenlerin kayıt formu doldurmaları gerekiyor. Kayıt formu doldurulduktan sonra serap.ozturk@afad.gov.tr e-posta adresine gönderilecek. Kayıt formu ise Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sitesinden temin edilebilir.