Çerkezköy'den Türkmenlere tarihi destek!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde toplanan 3 TIR dolusu yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

GÜNDEM 4.12.2015 15:36:00 0
Çerkezköy

Suriye sınırında yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri için Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yardımseverlerin girişimiyle başlatılan yardım kampanyası büyük destek gördü. Çerkezköy Adliyesi Yazı İşleri Müdürleri Erbay Bekiroğlu, Vedat Deniz ve Adliye personelleri ile gazeteci Şaban Kardeş’in girişimleriyle Bayırbucak Türkmenleri’ne destek vermek için Çerkezköy Belediye Meydanı’nda geçtiğimiz hafta Cuma namazının ardından başlayan kampanya sona erdi. ‘Milli Davaya Milli Yardım’ sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında gıda, giyim, battaniye yatak, ilaç malzemesi, çocuk bezi ve maması gibi ayni yardım malzemeleri toplandı.

Toplanan 3 TIR dolusu yardım malzemesi, dün Cuma namazının ardından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

HER KOLİYE SEVGİLERİNİ UMUTLARINI VE BARIŞ DİLEKLERİNİ KOYDULAR
Kampanyaya Çerkezköy halkının büyük destek verdiğini belirten tertip komitesi üyesi Şaban Kardeş, "Çerkezköy’de başlatmış olduğumuz yardım kampanyasını dün sonlandırdık. Hedefimiz 3 TIR’dı ve başardık. 3 TIR’ımızı yüklüyoruz ve Çerkezköy’den Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize TIR’larımızı ulaştıracağız.

Bu kampanyaya emeği geçen Çerkezköy halkına, kamu kurum kurulları yetkililerine, her koliye sevgilerini, umutlarını ve barış dileklerini koyan Çerkezköy halkına teşekkür ediyoruz. Kampanya kapsamında 2 bin battaniye, 20 bin çift çorap, 500’e yakın yatak, temizlik malzemesi, çeşitli gıda ürünleri, çocuklar için bez, mama ve kıyafetler Çerkezköy halkı tarafından bizlere teslim edildi.”dedi.

İKİNCİ ÇANAKKALE

Kardeş, kampanyaya destek verenlere de teşekkür ederek, “Kampanya süresince bizden yardımlarına esirgemeyen Çerkezköy Adliyesi’ne, Cumhuriyet Başsavcılığına, Çerkezköy Belediyesine, kampanyada görev alan isimsiz kahramanlarına teşekkür ediyorum.

Çerkezköy’de 5 günde toplamış olduğumuz 3 TIR dolusu gıda ve giysi yardımını Çerkezköy’deki 150 bini geçkin insanın umutlarıyla, onların sorumluluklarıyla malzemeleri Türkmen kardeşlerimize dağıtacağız. Bayırbucak ikinci Çanakkale. Çanakkale de nasıl bir mücadele verildiyse, orada da öyle mücadele veriliyor. Biz ’Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Dil’ diyerek çıktık bu yola. Bu kampanyaya destek veren tüm Çerkezköy halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra onlarca gönüllü tarafından doldurulan TIR’lar Suriye’deki Bayurbucak Türkmenleri’ne gitmek üzere toplanan yardımlarla Hatay Reyhanlı’ya doğru yola çıktı.

Marmara Haber/ Ahmet KARDEŞ