Yüklenici firmaya 250 bin lira ceza

Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı dün saat 14.00'da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi. İsmetpaşa Parkı'nı zamanında

GÜNDEM 3.12.2015 17:18:00 0
Yüklenici firmaya 250 bin lira ceza

Toplantıya Yılmaz Saç, Bahtiyar Büyükbüce ve Bülent Erez katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Tün engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum. Bizler Kapaklı Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. İlçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize elimden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağımız tüm projeleri, engelli kardeşlerimizin erişebilirliği doğrultusunda hayata geçireceğiz” dedi.
HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ
Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından açılış ve yoklama yapıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından da gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddelerinde Bahçelievler Mahallesi 1261 ada 13 parseldeki 315 metrekarelik arsada bulunan 3 metrekarelik belediye hissesi ile Karaağaç Mahallesi 574 ada 3 parseldeki bin metrekarelik arsada bulunan 20 metrekarelik belediye hissesinin, hisse ortaklarına satışı oy birliği ile kabul edildi.
TAPU DEVRİ KARARA BAĞLANDI
Toplantıda daha sonra kapanan Karaağaç Belediyesi tarafından satışı yapılan fakat devredilemeyen 727 ada 25 parseldeki 40 metrekarelik belediye hissesinin tapu devri görüşüldü. Tapu devrinin kabul edilmesinin ardından Karaağaç Mahallesi 574 ada 3 parseldeki 40,42 metrekarelik belediye hissesi; Pınarça Mahallesi 284 ada 15 parseldeki 67,28 metrekarelik belediye hissesi; Bahçelievler mahallesi 675 ada 8 parseldeki 24,94 metrekarelik belediye hissesi; Atatürk Mahallesi 698 ada 9 parseldeki 68 metrekarelik belediye hissesi; Karaağaç Mahallesi 727 ada 23 parseldeki 40 metrekarelik belediye hissesi ve Karaağaç Mahallesi 727 ada 24 parseldeki 40 metrekarelik belediye hissesinin de hisse ortaklarına satışı oy birliği ile kabul edildi.

AK PARTİ SORU ÖNERGESİ VERDİ
İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü’nün “Disiplin Amirliği Yönetmeliği” yazı ile “Boş Kadro Değişiklikleri” konulu yazılarının görüşülüp oy birliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra AK Parti Grubu tarafından meclise sunulan soru önergeleri görüşüldü. İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımı devam eden parkın hala bitmediği belirtilen önergede, “Diğer parkların ihalesi yapılmasına rağmen bu park ihaleye çıkarılmadı. Büyükşehir’e devri yapılmasına rağmen neden ihaleye çıkarılmamaktadır? Bu parkın ihalesi neden iptal edildi? Yükleniciye hak ediş ödemesi yapıldı mı? Parkın yüzde kaçı tamamlandı?” ifadeleri yer aldı.
YÜKLENİCİ FİRMAYA 250 BİN LİRA CEZA
İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımına başlanan parkın yüzde 95’inin tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Yüklenici firma işi zamanında tamamlayamadığı için ihaleyi feshettik. Yüzde 95’lik çalışmanın tüm hak edişleri ödendi. Bunun dışında İşi zamanında yapamadığı için yüklenici firmanın 130 bin liralık teminatı yandı. Ayrıca kendilerine 120 bin lira kadar da ceza kesildi. Bahse konu firma bir yıl boyunca ihalelere katılamama cezasına da çarptırıldı” dedi.
FARKLI UYGULAMANIN SEBEBİ NE?
AK Parti Grubu’nun meclise sunduğu bir diğer soru önergesinde ise “İsmet Paşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi üzerinde bulunan, daha önceden çalışma ruhsatı verilmiş dükkanların Kaymakamlık aracılığıyla tahliyesi isteniyor. Bu dükkanların tahliyesi istenirken, aynı sırada bulunan diğer dükkanlar ile ilgili bir işlem yapılmadı. Bu farklı uygulamanın sebebi nedir?” diye soruldu.
HEPSİ TAHLİYE EDİLECEK
AK Parti Grubu’nun bu sorusuna da cevap veren Başkan İrfan Mandalı, “Biz buradaki tüm dükkanların tahliyesini istedik. Fakat bürokrasi ağır işliyor. Buradaki arkadaşlar tahliye kararı nedeniyle bizi mahkemeye verdi. Mahkeme bu itirazı reddetti ve tahliyelerin mülki amirlik tarafından yapılmasına karar verdi. Biz de konuyla ilgili Kaymakamlığımıza gerekli yazıyı yazdık. En kısa zamanda hepsi tahliye edilecek” dedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ