Özel öğrenciler 3 Aralık'ı kutladı!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çerkezköy'de bulunan Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde de program düzenlendi.

GÜNDEM 3.12.2015 16:46:00 0
Özel öğrenciler 3 Aralık

Düzenlenen programa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve çok sayıda okul müdürleri ile öğretmenler katıldı. Şehir dışında oldukları için programa katılamayan Müjgan Karagöz ve Serkan Karagöz çifti ise 3 Aralık Dünya Engeliler Günüyle ilgili bir kutlama mesajı göndererek  “3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyoruz. En büyük engel sevgisizliktir. Birbirimizi her şeyimizle sevelim sahiplenelim” dediler.

ASIL ENGEL PES ETMEKTİR

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan okul öğretmenlerinden Erdinç Kırış ve Sinem Kurtulmuş, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin Kapaklı ve Çerkezköy’de 2 şubesiyle toplam 300 engelli öğrenciye hizmet verdiğini söyleyerek “Biz diyoruz ki asıl engel karşısına bir zorluk çıkınca pes etmektir. Bizlere her zaman destek veren Çerkezköy İlçe Kaymakamlığına, belediye başkanlığına ve STK’lara gönülden teşekkür ediyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli kardeşlerimizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

KOMUTLARI ENGELLİ ÖĞRENCİ VERDİ

Programın açılışı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. İstiklal marşını okutmak için öğretmeniyle beraber sahneye çıkan Halil Ayar adlı engelli öğrenci verdiği komutlarla misafirlerden ve arkadaşlarından tam not aldı. Daha sonra okul öğrencilerinden sırasıyla önce 8-A sınıfı öğrencisi Muhammet Eryiğit “Bizler Engelliyiz, Kusurlu Değil” adlı şiirini okudu. Hemen ardından sahneye çıkan 11-A sınıfı öğrencilerinden Merve Başak Odabaşı ise “Bana engelli diyorlar” şiirini okudu. Odabaşı’nın şiirinde “Ah bir bilseler su isteyemediğim için susuz uyuduğum geceleri” cümlesini herkesi duygulandırdı.

MİNİKLERDEN RÜZGAR GÜLÜ İLE KUTLAMA

Programa şiirlerin okunmasından sonra ‘Bizim renklerimiz’ adlı slayt gösteri ile devam edildi. Ardından okul öğrencilerinin orotoryum gösterileriyle sona eren etkinlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Müjgan-Serkan Karagöz okulunu ziyaret eden Kültür Temel Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri kendi elleriyle hazırladıkları rüzgar güllerini engelli öğrencilere hediye etti. Okul öğretmenleri tarafından pamuk şeker dağıtılmasının ardından program sona erdi.