NKÜ'de 'Sünnet' konferansı

Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş, Namık Kemal üniversitesi'nde "Sünnetin doğru anlaşılması ve hayata yansıması" konulu konferans verdi.

GÜNDEM 2.12.2015 14:30:00 0
NKÜ

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen konferansa akademik ve idari personel başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve temsilcileri, vatandaşlar ile çok sayıda öğrenci katıldı. Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferans, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yakup Bıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Yüksel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

HADİSLERDEN ÖRNEKLERLE SÜNNETİ ANLATTI

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin’in konuşmacı Prof. Dr. Mustafa Karataş ile katılımcılara teşekkür etmesinden sonra kürsüye davet edilen ünlü ilahiyatçı  İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, yaklaşık 40 yıldır hadis üzerinde çalışmalar yaptığını kaydederek, hadisler üzerinde örneklerle bilgi verdi.

HADİSLERİ DOĞRU ANLAMAK GEREKLİ

“Dinimizi zayıf malzeme üzerine değil, sağlam malzeme üzerine inşa etmeliyiz” diyen Prof. Dr. Mustafa Karataş, “İslam kültürü ve medeniyeti hadisler sayesinde oluşmuştur. Bu nedenle hadisleri doğru anlamak gereklidir” şeklinde konuştu. Konferansın bitiminde Prof. Dr. Mustafa Karataş, katılımcıların sorularını cevaplandırırken, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin tarafından Prof. Dr. Mustafa Karataş’a Namık Kemal Üniversitesi  tabağı hediye edildi. Konferans, protokolün toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Marmara Haber