Çerkezköy'de otopark atağı!

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Aralık ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 1.12.2015 17:47:00 0
Çerkezköy

Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda toplanan Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısında ilk olarak Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Kasım 2015 döneminde yapmış olduğu toplantısında Belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 26.10.2015 gün ve 1314 sayılı LPG Tüpü Depolama Alanı hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, Hayvan Barınağı’nın yanındaki yerin uygun olmayacağı belirtilerek daha uygun bir yer bulunması için araştırmaların devam etmesi ve önümüzdeki aylarda tekrar görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.  

OTOPARKI YAPILACAK 

Gündemin 5’nci maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 20.11.2015 gün ve 394 sayılı İlçemiz G.O.P Mahallesi 654 Ada 1 nolu parsele ait olan değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından gündemin altıncı maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 25.11.2015 gün ve 395 sayılı G.M.K.P. Mahallesi 423, 424, 425 ve 426 adalar arasında kalan park alanına ait plan değişikliği yapılması hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclis Üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, Şelaleli Park’ın olduğu alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin iki katlı yeraltı otoparkı ve üzerine park alanı yapmak için proje hazırladığını belirterek, planda park alanı olarak belirtilen alanın yeraltı otoparkı ve park alanı olarak yeniden düzenleneceğini ifade etti.

300 ARAÇLIK KATLI OTOPARK YAPILACAK

Gündemin bir diğer maddesi olan yedinci maddede de Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 25.11.2015 gün ve 396 sayılı İlçemiz G.O.P Mahallesi 404, 405 ve 406 adalar arasında kalan otopark alanına ait plan değişikliği yapılması hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Bu gündem maddesi ile ilgili de Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, Akbank’ın arkasında bulunan ve şu anda açık otopark ayanı olarak kullanılan alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 300 araçlık katlı otopark alanı yapma projesinin olduğunu belirterek, “Dışardan bina olarak gözükecek ama içerisi otopark olacak. Bunun için büyükşehir Belediyesi 7-8 milyon TL’lik bütçe ayırıyor. Hayata geçtiği anda yaklaşık 300 araçlık katlı otoparkımız olacak” dedi. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Meclise verdiği bilginin ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.