Kırklareli'nde Mum Oymacılığı Kursu açıldı

Kırklareli İŞKUR ve Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile Mum Oymacılığı Kursu'nun açılışını gerçekleştiren Kırklareli Valisi Esengül Civelek, kadın girişimcilere

GÜNDEM 30.11.2015 16:00:00 0
Kırklareli

Kursiyerleri ilk derslerinde yalnız bırakmayan Vali Esengül Civelek, kadınların iş kurma hayallerinin gerçekleşeceği, hayatlarında yeni bir sayfa açılacağı, yepyeni bir başlangıç olacağı  bu kurs sayesinde Kırklareli’nin tanıtımını da katkı sağlanacağını söyledi. Vali Civelek, “Günümüzde  bireylerin, ailelerin ihtiyaçları arttıkça, doğal olarak  kadınlarımız çalışmak istiyorlar ve bu doğrultuda da her geçen gün çalışma yaşamında yer alan kadınlarımızın sayısı artıyor. Ülkemizin sosyoekonomik kalkınması için, kadınların çalışma hayatının her alanında yer alması büyük önem taşır.

Gerek aile bütçelerine katkı saklamak üzere, gerekse sosyal yaşama katılmak, bir iş sahibi olmak arzuları ile bir işe başlamaları, çok olumlu bir gelişmedir ve desteklenmesi gerekende bir konudur. Bu husus, kadınların istihdamı, iş yaşamında yer almaları, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması günümüzde bir hükümet politikasıdır.”diye konuştu.

20 KURSİYER KATILIYOR

Kırklareli’nde ilk defa ve 20 kursiyerin katılımıyla gerçekleşen Mum Oymacılığı Kursu iki ay sürecek. Kurs sonunda, kursiyerlere Ulusal ve Uluslararası düzeyde geçerli olan sertifikaları verilecek. Ayrıca, kursiyerlere İŞKUR tarafından her bir kurs günü için 20 TL ücret ödenecek.