Kızılpınar'lı taksiciler durak istiyor

Çerkezköy'ün Kızılpınar Mahallesi'nde hizmet veren taksici esnafı, işlerinin durma noktasında olduğunu belirterek, ilçe merkezinde KİPA Alışveriş Merkezi yanında kendilerine durak verilmesini

GÜNDEM 30.11.2015 15:51:00 0
Kızılpınar

KİPA Alışveriş Merkezi önünde toplanan Kızılpınarlı taksiciler Ali Rıza Yurtbak, Nasip Karakaş, Mustafa Ulusoy, Ahmet Buksu ve Erol Ersöz, ilçe merkezinde çalışmak istediklerini fakat Emniyet Müdürlüğü tarafından buna izin verilmediğini belirtti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ali Rıza Yurtbak, “Biz burada 5-6 taksi yaklaşık bir yıldan beri burada vatandaşa hizmet veriyoruz. Elimizdeki belgelerimizle buradaki müşterilerimizin bizden herhangi bir rahatsızlığı ya da şikayeti olmadığı anlaşılmaktadır. Tam tersi bizlerden yoğun şekilde talepleri de var. Bu hizmetten de çok memnunlar” dedi.


TEK BİR ŞİKAYET YOK
Son zamanlarda Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin sabah ve akşam sürekli kendilerini rahatsız ettiğini kaydeden Yurtbak, “Durmayın burada, yasal değil, ceza keseceğiz diye bizi tehdit ediyorlar. Kaymakamlıkta bizimle alakalı şikayet dilekçeleri varmış. Kaymakamla görüştük. Herhangi bir şikayet olmadığının tespitini yaptık. Kaymakam bey bize ‘Benim böyle bir talimatım olmaz, varsa öyle bir sıkıntı komisyona gider. Bunun Büyükşehir Belediyesi var, UKOME’si var. Öyle kafasına göre kimse karar uygulayamaz’ dedi. UKOME’nin yeni Büyükşehir olduğu için acemi bir sistemi var burada. Açıkçası UKOME de ne yapacağını bilmiyor” açıklamalarında bulundu.
ARABALARI YAKALIM MI?
İlçe emniyet Müdürlüğü’nün UKOME’nin konuyla ilgili kararını verene kadar kendilerini idare etmesini isteyen Ali Rıza Yurtbak, “Biz evimize ekmek götüremiyoruz. Tek derdimiz ekmeğimizi kazanmak. Bize diyorlarki siz Kızılpınar taksisisiniz. Çerkezköy’de çalışamazsınız. Bize çalışmamız için dağın başında kuş konmaz kervan geçmez bir yer gösterildi. Zamanın belediye başkanı dağıtmış plakaları insanlara. Plakamız var, vergiye tabiyiz, esnaf odasına tabiyiz, vergimizi ödüyoruz, durak hakkını ödüyoruz. Ama çalışma belgesine gelince yok. Niye arkadaş? Ne yapalım şimdi arabaları yakalım mı biz. Hepimiz çoluk çocuk sahibiyiz. Hepimiz kiracıyız. Ne yapalım şimdi?” diye sordu.

BİZ BURADA TAKSİ DURAĞI TALEBİNDE BULUNUYORUZ
Yurtbak, “Biz ekmeğimizin mücadelesini veriyoruz. Kimseye bir rahatsızlığımız yok. KİPA yönetimi ve esnafı bizi tanır. Bizimle ilgili bir sıkıntı getirsinler, biz de diyelimki haksızlık yaptık. Başımız üstüne ama yok öyle bir şey. Biz burada imza kampanyası başlattık. Başta içerideki esnafımız olmak üzere yaklaşık 100 küsür imzamız var. Bu imzalar tamamen arkamızda olduklarını göstermektedir. KİPA yöneticileri, müşterilerin kendilerinden taksi talebinde bulunduğunu belirtiyor. Biz bu talep doğrultusunda UKOME’ye müracaat ettik. Biz burada taksi durağı talebinde bulunuyoruz. Müracaatlarımızı yapmışız. Buna rağmen herhangi bir netice alamıyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ