Vali Salihoğlu, Engelleri Aşalım Fotoğraf Sergisi'ni açtı

TÜMKASDER'in, Özel Uygulama Merkezi ile birlikte organize ettiği "Engelleri Aşalım" fotoğraf sergisi Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun da katıldığı bir törenle açıldı.

GÜNDEM 30.11.2015 15:21:00 0
Vali Salihoğlu, Engelleri Aşalım Fotoğraf Sergisi

Sunuculuğunu sanatçı Tevfik İnceoğlu ve Gülbin Peker’in yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Özel Uygulama Merkezi Müdiresi Seda Coşkun yaptığı açılış konuşmasında engelliler adına farkındalık oluşturmak için yaptıkları bu sergi çalışmasının herkese örnek olmasını isteyerek, “Yazdığı kitabının gelirini engelli araçlarının alınması için okulumuza bağışlayan TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık’a teşekkür ederiz” dedi. Programda konuşan TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık ise, “Biz, yılın sadece bir günü değil, 365 gün boyunca engellilerimize daha kaliteli bir yaşam sunabilmenin gayretiyle bu organizasyona imza attık. Bu proje Çorlu’muzdan dalga dalga Türkiye’ye yayılması gereken bir sevgi denizinin adımları olarak kabul edilmelidir” dedi.

AÇILIŞA SALİHOĞLU DA KATILDI

Programa katılan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu da protokol üyeleri ile açılışı yaptı.  Türkiye’nin 81 iline örnek olması dileğinde bulunan Vali Salihoğlu, TÜMKASDER’i yakından takip ettiğini, çok farklı ve örnek projelerinin takdir edilmesi gerektiğini belirterek, “Her projenizle bölgemize ışık oluyorsunuz” dedi. Programda bir engellinin de doğum günü kutlandı, pasta kesildi, bindallı kıyafetleri ile programa farklı bir renk katan hostesler güğümlerde Osmanlı şerbeti ile yüzlerce katılımcıya ikramlarda bulundu. Şair Gaye Dilek Gezer engellilerle ilgili şiir okudu.

ENGELLERİ AŞALIM FOTOĞRAF SERGİSİ BEĞENİ GÖRDÜ

Plaket takdimleri sonrası Müftü Adem Gülmek’in duasının ardından Vali Salihoğlu ve tüm protokol üyeleri kurdeleyi keserek, fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Engelleri Aşalım fotoğraf sergisi tam not alırken, konu ve temalar beğeniyle katılımcılardan takdir gördü.